FC Ajka

2024.07.13. 17:32

Két gól a rekkenő hőségben

Két NB II-es labdarúgócsapat játszott edzőmeccset szombaton Ajkán.

Horváth Gábor

FC Ajka–Csákvár 1-1 (1-0)

Ajka. FC Ajka: Horváth D. (Szabados 50., helyette Balogh, 100.), Kovács N. (Major G., 60.), Kenderes (Tar, 60.), Frák (Jagodics, 60.), Csemer (Kopácsi, 75.), Sejben (Nagy B., 90.), Kitl (Tóth G., 60.), Zsolnai (Németh M., 90.), Szvoboda (Garai Z., 60.), Borsos (Nagy K., 15.), Pantovic (Horváth P., 52.). Edző: Schindler Szabolcs.

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Szalai P., Umathum, Gregor, Varga B., Major L., Dencinger, Szabó B., Haragos, Simon A., Juhász L. A II. félidőben: Perczel – Menyhárt, Murka, Karacs, Nahirnij, Grünfelder (Nagy Z., 100.), Farkas A., Szakály D., Yablonskyi, Baracskai, Gazdag V. Edző: Tóth Balázs.

Derekasan küzdöttek a csapatok, az ajkaiak közelebb álltak a győzelemhez Fotó: Nagy Lajos

A Csákvár kezdte aktívabban a 2x60 perces mérkőzést, a vendégek távolról is bátran próbálkoztak. A vezetést mégis az FC Ajka szerezte meg, a 23. percben Zsolnai végzett el szabadrúgást a 16-os magasságából, kapu elé lőtt labdáját Kovács Nikolasz az ötösön előrevetődve fejelte a kapuba, 1-0.

Ezután Pantovic tornásztatta meg Zelizit, a másik oldalon Juhász lőtt fölé. A 74. és a 76. percben Nagy Krisztián és Horváth Péter dönthette volna el a találkozót, de Perczel kapus mindkétszer bravúrral hárított.

Hullámzott a játék, Szabadosnak is bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy megőrizze hálóját a góltól.

A 114. percben az alig több mint tíz perccel korábban beállt Nagy Zoárd 14 méteres fejese jutott a jobb sarokba, 1-1.

Mindkét csapat derekasan dolgozott a nagy melegben két héttel a bajnoki rajt előtt. A helyzetei alapján az FC Ajka állt közelebb a győzelemhez, a hazaiak tervét felborította, hogy az első félidőben két játékosukat is le kellett cserélni sérülés miatt.

Tudósított: Bedő János.

Schindler Szabolcs: – Vegyes csapatokkal játszottunk, mindkét félidőben voltak lehetőségeink, sajnos ezek kimaradtak. Korábban le kellett volna zárnunk a meccset, ez nem jött össze, az ellenfél viszont egyenlíteni tudott a hajrában. Öt fiatal lépett pályára csapatunkban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában