Sakk

2024.07.05. 13:54

Gaál Zsóka: barátságos meccsek és olimpiai felkészülés

Egy veszprémi meghívásnak tett eleget, majd az ajkai sakktáborban járt Gaál Zsóka, aki jelenleg gőzerővel készül a szeptemberi budapesti sakkolimpiára.

Horváth Gábor

Az ajkaiak kiválósága nemrég Veszprémben járt, a Múzeumok Éjszakája alkalmából Hegedüs Gyula, a 64 mező Sakk Veszprém csapat vezetője hívta meg. Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban tartott esemény egy vaksakk partival kezdődött, 10 ellenfele volt Gaál Zsókának, akinek nagy csatában sikerült bekötött szemmel győznie. A programban szerepelt egy különleges szimultán, 23 táblán, 45-45 perces játékidővel. A fiatal ajkai sakkozó dolgát megnehezítette, hogy a riválisoknak nem kellett megvárni azt, amíg a táblához ér, léphettek és kezelhették az órát. Izgalmas küzdelemben hármuknak sikerült nyerni a több táblán jelentős időhátrányba kerülő klasszis ellen, egy ellenfél pedig döntetlent ért el. Gaál Zsóka nagyon élvezte a kihívásokat, megköszönte Baranyai Tamás intézményigazgatónak a részvételt és az izgalmas partit. 

Gaál Zsóka és Vollár Attila, a Veolia közép-magyarországi regionális igazgatója Fotó: Facebook/Gaál Zsóka

Gaál Zsóka másik barátságos mérkőzésen is részt vett a közelmúltban: Vollár Attilával, a Veolia közép-magyarországi regionális igazgatójával játszott Ajkán egy partit a szabadban.

A 17 éves játékos legutóbb az ajkai sakktáborban járt a részvevők legnagyobb örömére. - Minden évben, az iskolai tanév befejése után ellátogatok Czingler Sanyi bácsi által szervezett sakktáborba. Hatalmas élmény látnom, hogy évről évre új arcok, kis tehetségek vesznek részt az igazán tartalmas programokat biztosító sakktáborban. Bemutattam egy érdekes partimat, majd izgalmas szimultánt tartottam a résztvevőknek – írta hivatalos Facebook-oldalán Gaál Zsóka, aki rövid élménybeszámolót tartott eddigi pályafutásáról és a közelgő sakkolimpiáról is beszélgetett a fiatalokkal.

A 45. Sakkolimpiának Budapest ad otthont szeptember 10. és 24. között, az ajkaiak kiválósága pedig a női első csapat tagja lesz, immáron másodszor karrierjében.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!