Sajtótájékoztató

2024.07.26. 14:00

Futsal: Tatai József is a kispadon, a cél a bajnok cím (képgaléria)

Sajtótájékoztatón ismertette bajnoki terveit és jelentette be új támogatóját az 1. Futsal Club Veszprém, amely erős kerettel és nagy reményekkel várja a 2024/2025-ös szezont.

Horváth Gábor

– Kettős érzésünk van az előző idénnyel kapcsolatban, amelyben hatodikok lettünk. A fiatalítást céloztuk meg, és ez nagyrészt meg is valósult, az alapszakaszban mutatott jó eredményeket követően azonban a rájátszásban hullámvölgybe kerültünk. Az egyik szemünk sírt, a másik nevetett – fogalmazott Rajki Tamás az NB I-es veszprémi futsalcsapat sajtótájékoztatóján és szurkolói ankétján. Az ügyvezető megjegyezte: nyilvánvalóvá vált, hogy vérfrissítésre van szükség, ennek szellemében öten távoztak a keretből és öt játékos igazolását jelentették eddig be.

Rajki Tamás ügyvezető (balra) és Fehér Zsolt vezetőedző 
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

– Minőségi futsalosokkal erősítettünk, azt gondoljuk, ismét vérmes reményeink lehetnek, szintet léphetünk. A vezetőség stabil hátteret biztosít, így elvárjuk a játékosoktól, hogy szívüket-lelküket kitegyék a pályára – mondta Rajki Tamás, aki elárulta, hogy a szakvezetésben is történt változás, Németh Gábor az NB I-es csapat másodedzői feladata helyett az újonnan indított NB III-as együttest vezeti, emellett továbbra is dolgozik az utánpótlásban.

Az 1. FCV-t továbbra is Fehér Zsolt irányítja, az ő munkáját Tatai József segíti majd játékos-edzőként. A szakvezető bízik benne, hogy sikeres lesz az új szezon. – Varázsló és jós nem vagyok, de egyvalamit meg tudok ígérni: játékosaim az első perctől az utolsóig csúszni-mászni fognak a pályán, és mindent megtesznek, hogy kiszolgálják nagyszerű szurkolótáborunkat. Biztos, hogy nem tudunk mindent meccset megnyerni, de éremért akarunk és fogunk játszani. A cél a bajnoki cím, mert a maximumra törekszünk, de minimum a dobogón szeretnénk végezni – jelentette ki Fehér Zsolt.

– Remélem, hogy végre sikerül bejutnunk a bajnoki döntőbe, ez mindenkinek nagy álma – fogalmazott Spandler Mátyás csapatkapitány, aki tíz éve érkezett a bakonyiakhoz. Megjegyezte, nem gondolta, hogy ilyen sokáig itt lesz, nagy megtiszteltetés Veszprém-mezben játszani és a kapitányi karszalagot viselni.

Az eseményen bejelentették, hogy az 1. FCV kiemelt partneri szerződést kötött a sportfelszereléseket forgalmazó Absolute Teamsport Focivilággal. A megállapodás négy évre szól.

A veszprémiektől még szezon közben Everton és Fridrich Dávid távozott, azt követően pedig Bencsik Ádám, Molnár Raul és Alekszander Gavrilovics. Beszámoltunk róla: két brazil légiós, Thiago (DEAC) és Matheus (Berettyóújfalu), is érkezett, mellettük Lipl Noel, Horváth Benedek (mindketten Újpest), és Tóth Attila (DEAC) jelent erősítést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában