Triatlon

2024.07.15. 14:00

Badar Gergő (ismét) országos bajnok

A Veszprémi Egyetemi SC-t képviselő Badar Gergő nyerte a triatlonosok rövid távú országos bajnokságát, amelynek Tata adott otthont.

Veol.hu

Az egy hete, Szombathelyen rendezett 40. Vasi Vasemberen is diadalmaskodó Badar 1:57:17 óra alatt teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból, majd 10 kilométer futásból álló - olimpiai programban szereplő - távot, míg a tavaly és tavalyelőtt is bronzérmes Berekméri Levente ezúttal másodikként, 2:02:16 óra alatt ért célba. Harmadikként Szilágyi Péter zárt.

Badar Gergő a középtáv után a rövid távú viadalon is aranyérmes lett Fotó: VESC 

- Igazán erős lábakkal álltam tegnap rajthoz. Egy jó úszást követően a bringa során sikerült egy nagyobb előnyre szert tennem és a futás során egy kicsit még fokozni is tudtam! Nagyon örülök, hogy győzelemmel zárult ez a nap, hiszen most először nyertem Rövidtávú OB címet! Köszönöm a rengeteg szurkolást, biztatást, nagyon jól éreztem magam a pályán – idézte a vesc.hu oldal Badar Gergő.

A veszprémiek sportolója idén már a második országos bajnoki címét szerezte, június elején középtávon is ő diadalmaskodott.

A rövid távú ob-n, a nőknél pedig Zelinka Gabriella győzött.

Eredmények, Old Lake Man Triatlon, férfiak: 1. Badar Gergő (Veszprémi Egyetemi SC) 1:57:17 óra, 2. Berekméri Levente (Ferencvárosi TC) 2:02:16, 3. Szilágyi Péter (Szilágyi Triathlon Team) 2:06:05.

Nők: 1. Zelinka Gabriella (Újpesti TE) 2:12:47 óra, 2. Kovács Fruzsina (Budaörs) 2:20:36, 3. Peszleg Dominika (Honvéd Szondi György SE) 2:21:26.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában