Jön a fiatalok Kékszalagja

2024.07.03. 08:00

Az ifjúság lesz a főszerepben a Vitorlásversenyen

A 2024-es Kékszalag Raiffeisen Nagydíjhoz kapcsolódóan Balatonfüreden rendezik meg az idei Kékszalag Fesztivált. A fő esemény előtt, július 14-én vasárnap, kerül megrendezésre a 17. Kékpántlika EGIS Nagydíj, amely Közép-Európa legnagyobb és legnépszerűbb tókerülő vitorlásversenyei közé tartozik. A verseny célja, hogy népszerűsítse a vitorlázást a fiatal generációk körében, és erősítse a vitorlásközösséget.

Veol.hu

A Kékpántlika 2008-ban indult útjára, és azóta számos tehetséges fiatal vitorlázó indult rajta, akik közül sokan nemzetközi szinten is kiváló eredményeket értek el, illetve másokat képeznek ki nemzetközi versenyekre. A versenyen több hajóosztályban mérik össze tudásukat a fiatalok, mint például ILCA4, RS Feva, Optimist, stb.

A verseny célja, hogy népszerűsítse a vitorlázást a fiatal generációk körében, és erősítse a vitorlásközösséget.
A verseny célja, hogy népszerűsítse a vitorlázást a fiatal generációk körében, és erősítse a vitorlásközösséget
Forrás: csodalatosmagyarorszag.hu

Az eseményen különböző programokat is kínálnak az érdeklődőknek, beleértve a vitorlázás alapjainak megismerését egy sailmaker szimulátoron keresztül. Emellett lehetőség nyílik olimpikonok, például Érdi Mária és Vadnai Jonatán kiállított hajóinak megtekintésére is.

A Kékpántlika egy nagyszerű lehetőség a fiatalok számára, hogy belekóstoljanak és elmerüljenek a vitorlázás világában, miközben Balatonfüreden különleges atmoszférában élvezhetik a versenyzés és a sport iránti szenvedélyt. -Írja a hirbalaton.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!