Kiemelt válogató hétvége

2024.06.07. 09:41

Nagyot mentek a veszprémi lányok

Két helyszínnel, három országos rangsoroló futammal rendezték meg a Homokháti Ladó-Rec Kupát a tájfutóknál.

Veol.hu

Az összetett eredmény mellett külön jelentősége volt, hogy a szombati sprint és vasárnapi középtáv az F/N 16, 18, 20 és 21-es kategóriákban válogató versenynek számított, a felnőtteknél világranglista-futam volt, a rövidtáv ráadásul a 2024. évi Sprint Liga 2. futamaként is szolgált. A Veszprémi Honvéd SE több utánpótláskorú tájfutója válogatott-aspiránsként állt rajthoz, de a szeniorok is szívesen tették próbára aktuális fizikai és technikai felkészültségüket. 

Máramarosi Rita a dobogó legfelső fokára állhatott, Mérő Dominika (jobbra pirosban) negyedik helyezést szerzett
Máramarosi Rita a dobogó legfelső fokára állhatott, Mérő Dominika (jobbra pirosban) negyedik helyezést szerzett
Fotó: VHS 

Szombaton Lakitelek adott helyet a sprintfutamnak, a nagyrészt sík, nyílt és félig nyílt parkos területen sok áthatolhatatlan növényi objektum és mesterségesen épített lezárás fokozta a kihívást. A WRE-futamon nagyot mentek a veszprémi lányok, Máramarosi Rita megnyerte, Mérő Dominika pedig negyedik helyezett lett. 

Vasárnap Csévharasztra költözött a rendezvény, ahol változatos (zömében erősen korlátozott) futhatóságú, homokbuckákkal tagolt vegyes erdő várta a tájfutókat. Akadt, akinek a bokros labirintusban való tájékozódás feladta a leckét, de olyan versenyző is, aki itt bontakozott ki igazán. A 21-es Bálint Benedek a negyedik helyen futott célba, míg Mérő Dominika hatodikként állhatott a pódiumra. Bár a legtöbb VHS-es fiatal a harmadik futamot inkább kihagyta, hogy rápihenjen a következő hétvégén esedékes újabb válogató futamokra, néhány szép összetett eredmény így is született.

Eredmények, sprint válogató futam, N18: 1. Ódor Laura. N21: 1. Máramarosi Rita, ...3. Mérő Dominika.

F18: 2. Bálint Gergő.

Középtáv válogató futam, N16: 3. Gaschler Janka. F18: 3. Bálint Gergő. F20: 2. Bálint Ádám.

Homokháti Ladó-Rec Kupa összetett eredmények, N21Br: 2. Tóth Krisztina. F50: 1. Máramarosi István. F75: 3. Andrási Lajos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!