Párizs, jövünk!

2024.03.17. 23:01

Micsoda csata! Ligetvári Patrikék kijutottak az olimpiára

Elképesztően nagy küzdelemben vívta ki a magyar férfi kézilabda-válogatott a párizsi olimpiai szereplés jogát. A mieink egy igazi ki-ki meccset vívtak a portugálokkal vasárnap Tatabányán.

Horváth Gábor

Szita Zoltán négyszer talált a kapuba a sorsdöntő meccsen

Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

A tatabányai olimpiai selejtező utolsó meccse döntött az idei párizsi ötkarikás játékok utolsó szabad helyéért, ami a férfi kézilabdatornát illeti.

Jól kezdtük a portugálok elleni találkozót, azonban riválisunk nem adta fel, felzárkózott, majd fordítani tudott. A második félidőben mi küzdöttünk nagyot, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Sikerült, és a hajrá a miénk volt. Diadalmaskodtunk, s ezzel megszereztük a második helyet a csoportban a norvégok mögött, ami azt jelenti, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott 12 év után újra ott lesz az olimpián.

A Portugália elleni összecsapáson Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém) ezúttal is biztos pont volt a védekezésben, Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE) ismét sokat játszott, egyszer eredményes is volt.

A balatonfüredi nevelésű Bánhidi Bence és a veszprémi nevelésű Szita Zoltán egyaránt négyszer talált a hálóba. Fazekas Gergő - aki a Telekom Veszprém játékosa, kölcsönben Lengyelországban szerepel - két gólt lőtt.

A meccs legjobbjának a kilenc találatot jegyző Imre Bencét választották meg.

Eredmény: Magyarország–Portugália 30-27 (16-16). Magyarország: Mikler - Bóka 1, Szita 4, Lékai 2, Bánhidi 4, Ancsin 2, Imre 9. Csere: Sipos, Fazekas 2, Ligetvári, Bartucz, Bodó 1, Ilic 3, Rosta 2. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!