Megkerülték a tavat

2024.03.25. 11:30

Izzadtság, fájdalom és rengeteg mosoly – ilyen volt a Balaton Szupermaraton (galéria)

Három év szünet után rendezték meg a nagyszabású Balaton Szupermaraton futóeseményt, amelynek résztvevői négy napot töltöttek el a tó mellett.

Horváth Gábor

A mezőny Siófokról indult nyugati irányba, az első napon Fonyódot, a másodikon Szigligetet, a harmadikon Balatonfüredet kellett elérni, majd jött az utolsó, Füred és Siófok közti szakasz. Az egyéni futók közel kétszáz kilométert teljesítettek, de természetesen nem mindenkinek volt ez az adagja. Rengetegen vágtak neki párban, 3-4 fős csapatban az embert próbáló megmérettetésnek, le lehetett futni a napi programokat, a táv hétvégi részét, illetve voltak betétfutamok, maraton, félmaraton és 15 kilométeres verseny.

Az utolsó napon Balatonfüredről indultak a résztvevők, a cél Siófok volt
Az utolsó napon Balatonfüredről indultak a résztvevők, a cél Siófok volt
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Egyéniben 250-en neveztek a Balaton-kerülésre, a többi viadallal együtt közel ezren vettek részt a 14. Balaton Szupermaratonon.

A 14. alkalommal megrendezett esemény gyönyörű helyeken vezette végig a futókat, akiket az időjárás is a kegyeibe fogadott, legalábbis a négy nap nagy részében kellemes, barátságos volt az idő. Vármegyénkben a szigligeti vár alá kellett érkezni a második nap végén, másnap Badacsonyból folytatódott a viadal. Balatonfüreden a Vitorlás tér volt a versenyközpont, innen valamivel több mint 51 kilométer várt a résztvevőkre a siófoki befutóig.

A szupermaratonon mindenki megtalálta a neki való megmérettetési formát, volt akinek, ez egy kőkemény érőpróba volt a fizikai határokat feszegetve, mások inkább a közösségi élményt helyezték előtérbe. Egyaránt megadatott a közös sportolás, a célba érkezés, a táv teljesítésének, a határok feszegetésének, a különböző célok elérésének elégedett élménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!