Labdarúgás

2024.03.01. 10:32

Hazai pályán folytatná remek szériáját az FC Ajka

Vasárnap a labdarúgó NB II 23. fordulójában a jó formában lévő FC Ajka fogadja a Kazincbarcika együttesét. Schindler Szabolcs csapata jelenleg parádés formában van, így hiába áll előrébb a tabellán a borsodi gárda, kemény ütközetre számíthatnak.

Balogh Dávid

Az ajkaiak a lehető legjobb forgatókönyv szerint kezdték a tavaszt, ugyanis a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükön begyűjtötték a megszerezhető 15 pontot. Ráadásul három meccs óta nem találtak be az ellenfelek a bakonyi kapuba, ami a védelmet dicsérni. A zöld-fehérek jelenleg a tabella 12. helyén állnak 26 ponttal.

Szarka Ákos jó formájára hazai pályán is szükség lesz 
Archív fotó: Gyarmati László

A Kazincbarcika nagy meglepetésre erőteljesen kezdte a szezont, és csupán a feljutásra pályázó „nagyoktól” kapott ki. A borsodiak jelenleg a pontvadászat 8. helyén állnak, 30 egységgel. A legutóbbi játéknapon Csábi József tanítványai a Vasassal mérkőztek meg, és 1-1-es végeredmény született, miután a kazincbarcikai Pethő a 86. percben egalizált.

A két csapat ezúttal 10. alkalommal nézhet farkasszemet egymással. Eddig négy borsodi, és két ajkai siker született, valamint háromszor nem bírtak egymással a felek. Gólarányokat tekintve 8-6 a keletiek javára.

Az FC Ajka-Kazincbarcika bajnoki találkozó vasárnap 17 órakor veszi kezdetét az Ajka Városi Sportcentrumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!