Atlétika

2023.08.15. 18:52

VEDAC: három döntős helyezés világversenyekről

Fertig Fanni, Czeller Gábor és Strigencz Zalán révén az idei EYOF-on és Universiadén az is döntős eredményeket ért el a VEDAC.

Veol.hu

Czeller Gábor 70.33 méteres eredményével a hetedik helyen zárt Kínában

Forrás: VEDAC

Az elmúlt időszakban több rangos viadalon is részt vehettek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói is, akik megállták a helyüket.

A kínai Csengtuban rendezték meg az egyetemi és főiskolás világbajnokságot, az Universiadét, ahol két atléta képviselte a veszprémi színeket.

Strigencz Zalán diszkoszvető saroksérülése ellenére becsülettel helyt állt, bejutott a 12-es döntőbe, és végül a tizedik helyet szerezte meg 49.75 méteres eredményével. Az atlétát Mozsdényi Dávid készítette fel.

A férfi kalapácsvetőknél Czeller Gáborért szoríthattunk, aki 70.33 méteres eredményével a hetedik helyen zárt. A dobóatléta Zentai Tibor és Dobos Máté edzők irányításával készült, és az idei évben nagyot lépett előre a számszerűsíthető méterek tekintetében.

A szlovéniai Maribor adott otthont az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak, ahol Fertig Fanni indulhatott a VEDAC képviseletében. Mozsdényi Dávid tanítványa új egyéni csúcsot elérve, 62.51 méteres eredménnyel az előkelő ötödik helyet szerezte meg. 

Mindhárom dobóatléta eredménye biztató a következő évek sportteljesítményére nézve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!