Versenyjubileum

2023.08.31. 11:36

Szőlőskör: így lett harminc futóból kilencszáz

Tizedik alkalommal rendezik meg a Szőlőskör elnevezésű futóversenyt, a jubileumi megmérettetésen mintegy 900-an állnak rajthoz, az elsőn alig 30-an tették ezt.

Horváth Gábor

Évről évről erősebb és nagyobb a Szőlőskör, képünk a tavalyi esemény rajtján készült

Forrás: Archív fotó: Pesthy Márton

A térség legnagyobb futóversenyévé fejlődött a Szőlőskör az évek alatt. Baranyai Máté lapunknak elmondta, első alkalommal kevesebb mint 30 induló volt, a most szombaton esedékes jubileumi alkalmon kilencszázan állnak rajthoz. Közülük háromszázan a Magyar Ultrafutó Liga (MUL) 50 kilométeres, korosztályos magyar bajnokságán mérettetik meg magukat. Ahogy azt megszokhattuk, több híres, nemzetközi szinten jegyzett futó is akad a mezőnyben. A teljesség igénye nélkül ott lesz Balatonszőlősön a friss 48 órás világbajnok Viktoria Brown és Beda Szabolcs, mellettük a sokszoros bajnok Maráz Zsuzsanna és a címvédő Megyeri Krisztina szintén rajthoz áll. Válogatott futók sora küzd majd meg az 50 kilométeres távval, a változatos tereppel és önmagával.

A „királyetap” – amelynek az útvonala Balatonszőlős-Tótvázsony-Barnag-Vöröstó-Mencshely-Dörgicse-Balatonakali-Fövenyes-Balatonudvari-Vászoly-Pécsely-Balatonszőlős – mellett természetesen több távon is lehet indulni, 4, 9, 18 és 36 kilométeres versenyeket rendeznek még.

A hosszabb távok (50, 36, 18 km) reggel nyolc órakor rajtolnak, a 4 és 9 kilométeres viadal pedig 8.15-kor. A gyermekfutamokat délelőtt 11 órától rendezik Balatonszőlősön, ahol falunapot is tartanak, ez azt jelenti, hogy programok sora várja a kilátogatókat. A X. Prevital Szőlőskörre a helyszínen is van lehetőség nevezni péntek délután és szombat délelőtt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!