Népszerű megmérettetés

2022.07.13. 10:00

Félmillió forint a fődíj az ajkai sakkversenyen

A honi sakksport színe-java részt vesz a hetedik alkalommal rendezendő Csaba Árpád-emlékversenyen, amely minden évben fejlődik, idén is rendelkezik újítással, érdekességgel.

Horváth Gábor

Idén közel 200 sakkozót várnak az ajkai emlékversenyre Archív fotó: a szervezők

A népszerű ajkai sakkmegmérettetés – amely egyben magyar nyílt rapid bajnokság – pénteken kezdődik, a hivatalos megnyitó 13.30-kor lesz. A Magyar Sakkszövetség, a Sportváros Ajka Nonprofit Kft., a Sentimento Ajka BSK és a város sakkszakosztályai által rendezett verseny idén a nagy érdeklődésre való tekintettel új helyszínen, az ajkai kosárlabdacsarnokban lesz lebonyolítva. A szervezők közel 200 sakkozót várnak, amely rekordlétszámot jelent majd a viadal történetében.
A Csaba Árpád-emlékverseny résztvevői 13 fordulós svájci rendszerben, 2×15 perces (plusz 10 másodperc lépésenkénti bónusz) játékidő mellett küzdenek meg egymással a legjobb helyezésekért és az értékes díjakért, különdíjakért (a magyar bajnok 500 ezer forintot vihet haza).
Az első négy fordulót pénteken rendezik meg 14 órától, a szombati program 13.30-kor indul és a kilencedik fordulóval ér véget 18.30-kor, vasárnap pedig délelőtt kilenc órakor kezdenek a játékosok. Az eredményhirdetést vasárnap 13.15-ös kezdettel tartják.
A programot színesíti, hogy Almási Zoltán nagymester a csarnok egyik különtermében élőben kommentálja az interneten közvetített partikat. A sakkot kedvelők számára ez mindenképpen vonzó program lehet. Online, otthonról is több mérkőzést követhetnek figyelemmel az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!