VEDAC

2022.06.14. 19:27

Dobóatlétáink kiváló formában vannak

A nemzetközi porondon is kiválóan teljesítettek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobóatlétái, többen egyéni csúcsot értek el.

Napló-információ

Csekő Miklós kimagasló eredményt ért el

Forrás: VEDAC

Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványai nemrég Halléban, a nagy múltú Halplus Werfertage dobónapokon vettek részt. Csekő Miklós az U20-as korosztályban, hatkilós kalapáccsal mindenkit maga mögé utasított, 72,85 méterrel nyert. Eredménye kimagasló, hiszen a mögötte második helyen záró német versenyzőt, Hurych Kait közel két méterrel előzte meg (71,01). 
Csatári Jázmin szintén az U20-asok között mérette meg magát, és az erős mezőnyben stabil teljesítménnyel, 59,85 méterrel a negyedik helyen végzett. Pásztor Bence a felnőtteknél komoly ellenfelekkel szemben 70,70 méterrel az ötödik helyezést érte el. 
Néhány nappal később Czeller Gábor Szlovéniában állt dobókörbe, Ptuj városában. Az International Athletics Meeting Ptuj 2022 and 2. Robert Prelog Memorial nemzetközi versenyen megnyerte a férfi-kalapácsvetést. Ráadásul új egyéni csúcsot dobott, 71,80 métert, amivel közel egy méterrel szárnyalta túl az eddigi legjobbját. A versenyen induló összes férfi sportoló között pedig – az IAAF 2019-es ponttáblázata alapján rangsorolva a közel száz atlétát – a negyedik legjobb eredményt érte el a VEDAC kalapácsvetője. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában