Téli sportok

2022.01.31. 18:00

Nemzetközi snowboard versenyt szerveztek Eplényben

Rekordszámú, összesen nyolcvan nevezővel szervezték meg az I. nemzetközi Banked Bakony Slalom snowboard versenyt Eplényben, amelyet a férfiaknál Fricz Botond, a nőknél Brunner Blanca, magyar válogatott SBX versenyző nyert meg, közölte Tóth Diána, a szervezők képviseletében.

Kovács Erika

Forrás: eplényi síaréna

Tóth Diána arról is beszélt, hogy a verseny megvalósítása egy héttel a kiírás előtt még kérdőjeles volt, hisz hazánk egyik legnagyobb sípálya rendszere, a Síaréna Vibe Park vízhiánnyal küzd ebben a szezonban, ami a hógyártás elengedhetetlen összetevője. Nagy erőfeszítések árán, és külön köszönet a vezetőségnek, győzött a közösségi erő, és így sikerült egy tökéletes pályát kialakítani, mely megfelelt a World Snowboard Federation követelményeinek.

 

A pályamunkát kezében lapáttal segítette, illetve népszerűsítette a sportágat és annak hazai közösségét Fritz Botond, hazánk egyik legjobb snowboardosa, aki a versenyt minden kategóriában megnyerte. -Mindig örömmel tölt el, amikor itthon, a barátaimmal építhetünk olyat, amit aztán közösen használunk és csúszunk be. Az egész nap és az is nagyon kedves volt, hogy az említett élmények feledtetik a mostani szezon esetleges nehézségeit. Igazi feltöltődést jelent számomra és örülök, hogy győztesként jöttem ki a teknőből! – fogalmazott a győztes. 

 

Arról, hogy a járvánnyal nehezített időszakban mennyire feldobja az embert egy ilyen igazi közösségi sportesemény, Kocka Gergő, az egyik főszervező és a főtámogató képviselője kiemelte, nagy cél volt számukra a Banked Slalom Tour megvalósítása. Több versenyt szervezett már, de azt, hogy ebben az ínséges helyzetben mennyire kiéheztek egy mostanihoz hasonló élményre, most tudta meg igazán. Rengeteg boldog arcot lehetett látni és számtalan pozitív visszajelzés jött arról, hogy ez kell a hazai snowboardos kultúrának. -Hagyományt teremtettünk és hálásak vagyunk mindenkinek, aki bármit is hozzátett, közölte. 

 

A majdnem nyolcvan indulóból hat korosztályt díjaztak a szervezők, a verseny stílusához illően, kézzel készített gravírozott fa plakettekkel és érmekkel, amelyeket Hartmann János a sportág egyik legendája készített. A nagy döntő az Open Men kategóriában bizonyult a legizgalmasabbnak. A legjobb 13-ból Fricz Botond volt a leggyorsabb, és a valaha mért legjobb idő és a verseny győztese is ő lett 32,74 másodperces idővel. Ez majdnem három másodperccel jobb a mögötte lévő Őri Patrik ideje előtt. Harmadik helyen Pátkai Marcell, többszörös magyar bajnok alpin snowboardos végzett.

 

Ismert, a snowboard sport az Egyesült Államokból származik és közkedveltsége könnyed, játékos jellegéből fakad. Ezért is érte el az első alkalommal megrendezett eplényi verseny az extra indulószámú nevezőt, ugyanis a legkisebbektől, a veterán hódeszkásokig mindenki megjelent január utolsó szombatján, a bakonyi pályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!