Leváltották a debreceniek edzőjét

2020.06.07. 21:40

A Kaposvár együttese a meccs hajrájában egyenlített, de így is kiesett

Hiába szerzett pontot Debrecenben a Kaposvár, másnap – a Paks sikerével – eldőlt, hogy biztosan búcsúzik a labdarúgó-élvonaltól. Debrecenben sem emlékeznek jó szájízzel a mérkőzésre, amely után menesztették Vitelki Zoltán edzőt. Már az utódot is bejelentették.

Horváth Gábor

A DVSC (pirosban) és a Kaposvár döntetlenre végzett

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

A labdarúgó NB I 27. fordulójának nyitómeccsén nem bírt egymással a Debreceni VSC és a Kaposvári Rákóczi FC. Később, a Paks sikerével eldőlt, hogy a sereghajtó kaposváriak már biztosan nem tudják kivívni a bennmaradást az NB I-ben.

A Mezőkövesd és a Paks szombaton csapott össze egymással. A találkozót Könyves duplája döntötte el, s ezzel a sikerrel a vendégek feljöttek a tabella kilencedik helyére. A mezőkövesdiek maradtak harmadikok.

A DVSC (pirosban) és a Kaposvár döntetlenre végzett
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Eredmények:

Debreceni VSC–Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (1-0). Debrecen, Nagy­erdei Stadion. V.: Farkas Á. DVSC: Nagy – Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi (Csősz, 46.) – Kundrák (Szécsi, 56.), Tőzsér, Haris (Kusnyir, 12.), Szabó (Varga, 56.) – Bódi, Garba (Adeniji, 84.). Edző: Vitelki Zoltán.

Kaposvár: Pogacsics – Vachtler (Nagy J., 67.), Szabó, Úr, Hadaró (Fodor, 80.) – Nagy R. (Borbély, 80.), Trebovics,, Szakály A., Palics (Balázs, 59.) – Ádám, Nagy T. (Csiki, 67.) Edző: Disztl László.

Gólszerző: Szabó B. (6.), illetve Borbély (87.).

Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 0-2 (0-0). Mezőkövesd. V.: Solymosi Péter. Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Eperjesi (Farkas, 53.), Nesterov, Pillár, Vadnai – Cseri (Vajda, 53.), Meskhi Szeles (Jurina, 46.), Besirovic – Zivzivadze (Takács, 66.), Pekár (Nagy, 66.). Edző: Kuttor Attila.

Paksi FC: Rácz – Osváth, Szélpál, Kelemen, Szabó – Szakály (Sajbán, 78.), Windecker, Balogh (Bertus, 72.), Könyves – Haraszti (Hahn, 60.), Böde (Kecskés, 78.). Edző: Osztermájer Gábor.

Gólszerző: Könyves (50., 65.).

A debreceni csapatnál vasárnap jelentették be, hogy leváltották Vitelki Zoltán vezetőedzőt, akinek a helyére a hajdúságiak volt trénere, a DVSC együttesét kétszer is bajnoki címig vezető Kondás Elemér érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!