Több mint tíz éve

2018.04.17. 20:23

Sportolva ünnepelt a Báthory

Hétfő délután rendezték a Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola hagyományos, tizedik sportgáláját.

Heffler Péter

A diákok látványos bemutatókat tartottak Fotó: Pesthy Márton

- Több mint tíz éve van nálunk sportiskolai osztály, és mivel iskolánk egyik fő profilja a sport, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy ez

a gála hagyománnyá vált – mondta a megnyitón Barták Péterné, az intézmény igazgatója. Erről a hagyományról árulkodott a hétfői „légkör” is, hiszen már javában kicsengettek, de a Báthory iskola, mely idén ünnepli negyvenedik születésnapját, késő délután is

(sport)élettel volt tele. Az intézmény tornacsarnoka zsú-folásig telt szülőkkel, nagyszülőkkel, barátokkal, hogy megtekintsék, a sportcsoportok és a sportosztályos tanulók mit tudnak kézilabdával, kosárlabdával, szekrényugrásban, talajtornában vagy éppen twirlingben.

A gálát az iskola néptánccsoportja nyitotta, majd Szauer István, a veszprémi tankerület igazgatója köszöntötte a résztvevőket. – Amikor 2008-ban beindítottuk az első sportosztályt, sok intézmény megpróbálkozott hasonlóval, de mára az egész megyében csak a Báthory iskola maradt, mely megőrizte ezt a programot, amiért minden elismerést megérdemelnek az itt dolgozók. Azóta is töretlen ez a sportélet, így tehát nem csoda, ha a Báthory neve elhangzik, akkor a Kék Madár program mellett mindenkinek a sport jut eszébe az róla – emelte ki ünnepi beszédében Szauer István.

A diákok látványos bemutatókat tartottak Fotó: Pesthy Márton

Az iskola pedig természetesen nem feledkezett meg az idén kimagasló sportteljesítményt nyújtó tanulóiról sem a gálán, így különdíjban részesült Theisz Tekla, Mógor Kitti, Slemán Kata, Kubasi János, László Armand, Farkas Dávid, Tóth István Sámuel, Bálint Nóra, Bálint Gergő, Bálint Ádám, Pintér Ádám és Gombás Médea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!