Tiszta levegő – élhetőbb jövő 

2 órája

ZéróCÉÓ - kerékpározás a környezetedért (képgaléria)

Örömmel pattantak az új kerékpárokra a Hétszínvirág óvodások.

Tisler Anna

A 30 futóbiciklit és 30 kisgyermekeknek való kerékpárt az E.ON Föld Bajnokai pályázaton nyerte az intézmény. A ZéróCÉÓ  Tiszta levegő – Élhetőbb jövő elnevezésű pályázatot Kerekes Attila óvodapedagógus írta. A cél, hogy a környezetbarát, sportos közlekedési eszközzel is ráirányítsák a figyelmet környezetünk védelmére, a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, a rendszeres mozgásra. Ennek egyéni, társadalmi és környezeti haszna is jelentős. Ha mozgunk, teszünk az egészségünkért, ha kevesebb káros anyagot bocsátunk ki, akkor kevésbé terheljük a környezetünket, amely által ugyancsak az egészségünket óvjuk. 

Fotó: Gyarmati László

Ráczné Németh Csilla, az Ajka Városi Óvoda igazgatója kérdésére, hogy ki tud biciklizni, a nagyobbak közül csaknem mindenki keze magasba lendült. Aki most még nem tud biciklizni, az óvodapedagógusok segítségével megtanul. Szükség is lesz a tudásra, ugyanis az örökös zöld óvodában rendszeresen bicikliznek, azon kívül számos programot is tartanak, amelybe bevonják a szülőket, így erősítve a környezettudatosságon, az egészséges életmódon túl az óvoda és a családok, valamint a családok egymás közti kapcsolatát. 

Ősszel az óvoda melletti zöld területen, télen a városközponti Csónakázó-tónál, tavasszal az Agorán, nyáron a sportpályán tekernek. A rendezvények lebonyolításába bevonják a rendőrséget, a szülőket, az intézmény dolgozóit.

Novembertől bevezetik a Biciklihétfőt, amellyel azt kívánják ösztönözni, hogy minél többen érkezzenek kerékpárral az óvodába, és minden hónapban kihirdetik a legkörnyezettudatosabb csoportot, amelyik a legtöbb pontot gyűjtötte. A nyolc csoport között versenyt hirdetnek, a győztesek a nevelési év végén egész napos, élménydús kirándulást nyernek. Az óvoda udvarán régóta használatban van egy felfestett biciklipálya, amelyet nemrég szülői segítséggel festettek és terveztek újra. A családok partnerek a környezeti nevelésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában