Betegség, baleset

5 órája

Tragédia a családban: „Eltemetni egy gyermeket, nincsen nagyobb fájdalom!”

Dráma a szülők számára: betegség miatt eltemetni egy gyermeket vagy elveszíteni egy balesetben: néhány napon belül sajnos mindkettő megtörtént. Olyan tragédia ez, amelyből nehezen áll fel a család.

Kovács Erika

Tragédia: Elhunyt egy ismert színésznő kisfia a kórházban, miután balesetet szenvedtek Alsónémediben szeptember végén. A gyermeket már a balesetnél újra kellett éleszteni, a nő életéért jelenleg is küzdenek, közlik portálok.

tragédia gyertya dráma gyász
Tragédia a családban: „Eltemetni egy gyermeket, a szülőnek nincsen nagyobb fájdalom!” Illusztráció: Shutterstock

Összetört szülők és speciális kocsiban ülő magatehetetlen kislány veszi körül a hófehér koporsót, ezt a berhidai temetőben láttuk, ahol a szülők eltemették egyetlen fiukat, akit néhány hét alatt vitt el egy gyógyíthatatlan betegség. A plébános szavai mindenkit szíven ütöttek: „Eltemetni egy gyermeket, a szülőnek nincsen nagyobb fájdalom!”, búcsúzott a gyermektől.

A gyermek elvesztése szinte feldolgozhatatlan tragédia 

Egy gyermek elvesztése olyan tragédia, amely akár hosszú éveken keresztül kíséri a túlélőket. Érdemes ilyenkor szakemberhez fordulni, gyászterapeutához, mentális segítőhöz, aki támogatja az érintetteket, hogy végig tudjanak menni a gyász fájdalmas folyamatán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában