Polgári Szalonok a 3-as körzetben

Három Polgári Szalonban folytat közéleti beszélgetéseket Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a választási körzetében: Tapolcán, Ajkán és Révfülöpön. A Polgári Szalonok más-más tematikájúak.

Veol.hu

Tapolcán például közéleti témákat boncolgatnak, mert - ahogy a miniszter fogalmazott - az itt élők szeretnek vitázni a közéleti történésekről. Ajkán gazdasági témájú beszélgetésekkel várják a Polgári Szalonok látogatóit, mert Navracsics Tibor tapasztalata szerint ez a környék az ipar köré szerveződik, a gazdasági témák érdeklik az itt élőket. 

A Polgári Szalonok rendezvényei rendre sok érdeklődőt vonzanak
A Polgári Szalonok rendezvényei rendre sok érdeklődőt vonzanak
Fotó: Miniszteri Kabinet

Polgári Szalonok változatos témákkal

Az első társalgáson Tóth Péter, a Lipóti Pékség egyik tulajdonosa beszélt a miniszter moderálása mellett arról, hogyan lehet egy sikeres karriert felépíteni ma Magyarországon. Ajkán ezen a vonalon haladnak tovább és a Szentkirályi Ásványvíz sikere lesz a téma.

Révfülöpön ugyanakkor a Balaton a főszereplő. Az első találkozón, amelyen Ugron Zsolna József Attila-díjas, erdélyi születésű magyar író, kulturális műsorok vezetője és Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, könyvkiadó, író vett részt, a tó és az irodalom kapcsolatáról cserélt gondolatot. 

A második révfülöpi Polgári Szalon vendége Bősze Ádám magyar zenetörténész, zenei antikvárius, rádiós szakember és Zsoldos Dávid, a Magyar Zenei Tanács elnöke volt, ők a Balaton és a zene kapcsolatáról beszélgettek.

A következő révfülöpi téma a Balaton és a művészetek kapcsolata lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában