Gyász

2 órája

Jóska 61 éves volt: meghalt a Veszprém-szerte ismert hajléktalan

Feltűnt, hogy hetek, hónapok óta nem láttam, majd egy veszprémi ismerősöm mondta, hogy tavasszal meghalt Beleznai József. Jóska után érdeklődtem a Máltai Szeretetszolgálatnál: kiderült, hogy tavaly halt meg a veszprémi kórházban.

Juhász-Léhi István

Jóska egy időben ismert arca volt a városnak. Hatalmas szatyrával járta a belvárost, rendre utasította hajléktalan sorstársait, nekem történeteket is mesélt, miközben „egy kis pénz kellene kajára, főnök" dumával húzott le. Nem haragudtam rá, ugyan miért tettem volna?

Jóska tavaly halt meg a veszprémi kórházban. 61 évet élt
Jóska tavaly halt meg a veszprémi kórházban. 61 évet élt
Fotó: Napló-archív

Jóska magányos farkas volt

Ám nehezményeztem akkor, amikor egy Szabadság téri padnál szemetet csinált maga körül, az emberekre nyomult, nemegyszer talán erőszakosan. Addig, amíg tiszta volt, hallgatott a polgármesterre is, szót fogadott az apátkanonoknak, viszont amikor az alkohol győzött, nem volt határ.

Beleznai József  magányos farkas volt, nem igazán kért az ellátórendszerből, semmiből sem. Néha azért bement a máltaiakhoz, tisztálkodott, meleg ételt, jó szót kapott. 

Jóska 61 évet élt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában