Az őszi szünet is elkezdődik

3 órája

A hétvégi balatoni programok halloweenre hangolnak

Borzongás, tökfaragás, családi programok várják az érdeklődőket az őszi szünet kezdetén. A közelgő hétvégi balatoni programok közül sok a halloween jegyében telik.

Keszey Ágnes

A hétvégi balatoni programok már az őszi szünet időszakára esnek. 

A hétvégi balatoni programok egyik fő része lesz a tökfaragás
Fotó: Shutterstock
A hétvégi balatoni programok egyik fő eleme lesz a tökfaragás Fotó: Shutterstock

Tök jó nap

A balatonkenesei Tájházban szombaton 10 és 13 óra között Tök jó nap lesz. Lesz zenés gyermekműsor, kézműves-foglalkozáson különleges origamikat készíthetnek a résztvevők, és versenyen díjazzák a legszebben faragott tököt. A szervezők azt kérik, hogy a kifaragandó tököt mindenki saját maga vigye. 

A hétvégi balatoni programok egyike félelmetes: borzongás Balatonfűzfőn

Minisatrafák és örömdémonok, boszorkányok, lepkeszörnyek és villámcsődület a Borzongás rendezvénytéren (a papírgyári parkolóban), varázslóképző, tűzvarázslat a Horror hotelben, tűzzsonglőrök, tűzijáték, előadók, repkedő boszorkányok – szombaton 16 órától gyerekeket és felnőtteket is várnak Balatonfűzfőre. Idelátogatnak Drakula rokonságának tagjai, szellemek, boszorkányok és a beöltözöttek vidám serege. A 23.45-ig tartó Borzongás fesztivál zárása egy borzongós diszkó lesz. A rendezvénytér és a bobpálya között szellemvonat szállítja a résztvevőket.

Balatonfűzfőn már hagyományos rendezvény a Borzongás fesztivál
Fotó: archív/Pesthy Márton Napló
Balatonfűzfőn már hagyományos rendezvény a Borzongás fesztivál Fotó: archív/Pesthy Márton Napló
Fotó: Pesthy Márton

Erdei finomságok – Gasztrohegy Badacsonyban 

A badacsonyi ősz, tél és tavasz már hagyományos rendezvénysorozata a Gasztrohegy, melynek legújabb évada október utolsó hétvégéjén kezdődik Irány az erdő! címmel. A gasztronómiai eseményről itt írtunk részletesen. 

 

Arácsi habzás

Kézműves sörök kóstolójára várja a folyékony kenyér kedvelőit az Arácsért Alapítvány szombaton 17 és 19 óra között. Négy sörkülönlegességet lehet majd megkóstolni a kóstolójegy megváltásával: pils, meggysör, búzasör és ale kerül a poharakba a balatonvilágosi Hedon sörfőzde jóvoltából.

Fellobban az őrtűz

Október 27-én, vasárnap 17 órakor lángra lobban az őrtűz Csopakon a Csonka toronynál. Az őrtűz – mely az erdélyi magyarokkal való szolidaritást fejezi ki – együtt lobog a Székelyföldön fellobbanó fényekkel. A 20 óráig tartó eseményt műsor is gazdagítja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában