A szomszédban jártak

3 órája

Gyöngyvirág Ausztriában

Különleges esemény részese lehetett a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola néhány tanulója. A Gyöngyvirág Népzenei Együttes tagjai Ausztriában léptek fel, erről tájékoztatta lapunkat Tombor Beáta igazgatóhelyettes. 2023-ban Veszprém, idén pedig a német Bad Ischl lehet Európa egyik Kulturális Fővárosa.

Juhász-Léhi István

– Ebből az alkalomból az a megtiszteltetés érte népzenészeinket, Gyöngyvirág Népzenei Együttes tagjait, hogy október 6-án ők képviselhették iskolánkat, városunkat a 2024. év Európa Kulturális Fővárosa egyik helyszínén, Radlbrunn városában – újságolta Tombor Beáta igazgatóhelyettes.

Tombor Beáta: A magyar delegáció a Gyöngyvirág Népzenei Együttes lelkes, a népzene iránt elkötelezett fiataljaiból állt
Tombor Beáta: A magyar delegáció a Gyöngyvirág Népzenei Együttes lelkes, a népzene iránt elkötelezett fiataljaiból állt
Forrás: Gyöngyvirág Népzenei Együttes

Kiderült: a színes, kulturális programokkal teli egész napos kavalkád sok érdekességet tartogatott, valamint ezen a napon került sor az újonnan épült Kulturpavillon átadóünnepségére is.

A magyar delegáció a Gyöngyvirág Népzenei Együttes lelkes, a népzene iránt elkötelezett fiataljaiból állt. Vezetőjüknek, Bódis Erika tanárnőnek szívügye a magyar népzene és népi kultúra megőrzése és megismertetése a növendékekkel és a koncertközönséggel. Az együttes műsorát gyakran színesíti a Dúdoló Népzenei Műhely, melynek vezetője Baksa Kata. 

„Nyílik" a Gyöngyvirág

– Az autentikus népdalénekesekből álló együttes ezúttal is kiegészítette a hangszeres zenészek műsorát, sőt a néptáncosokkal közösen egy igazán vidám és lendületes műsorcsokrot láthattak és hallhattak osztrák vendéglátóink - mondta Tombor Beáta.

Az együttesek műsora a Kárpát-medence különféle tájegységeinek népzenei hagyományait mutatta be, jellegzetes hangszereikkel együtt. A koncert hatalmas siker volt, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az előzetesen 40 percre tervezett műsor végül több mint egy órás koncertté duzzadt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában