TOP100-as listán

8 órája

Gyárkert: az év legjobb fenntartható turisztikai desztinációi között

A Green Destinations idén is összeállította az év legjobb fenntartható turisztikai desztinációinak 100-as listáját. Az október 15-én tartott díjkiosztó gálán kiderült, hogy 45 ország indulóiból végül csak 32 ország képviseltetheti magát a top 100-as listán, köztük Magyarország 4 projektje szerepel a díjazottak között, benne a veszprémi Gyárkerttel.

Juhász-Léhi István

A Világgazdaság írása szerint a Green Destinations nemzetközi szervezet minden évben összegyűjti a világ minden tájáról az elmúlt időszakban magas szinten megvalósított desztinációs szintű, a fenntartható turizmus fejlesztését támogató programokat. A magyar helyszínek közül Veszprém (Gyárkert) idén már második alkalommal szerepel a top 100-as listán, rajta kívül Sárvár, Esztergom és Tokaj-Hegyalja projektje került díjazásra.

A veszprémi Gyárkert a Green Destinations TOP 100-as listájába került
A veszprémi Gyárkert a Green Destinations top 100-as listájába került 
Fotó: Gyárkert

Veszprém a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósított rendezvényekkel került a díjazottak közé. 

Gyárkert KultúrPark

A város szívében egy elhanyagolt, 2,3 hektáros ipari terület állt, a Balatoni Bútorgyár egykori telephelye évtizedekig parlagon hevert, amit egy revitalizációs projekt keretében nyüzsgő kulturális központtá alakítottak át, s Gyárkert KultúrPark névre keresztelték. 

Eredetileg ideiglenes projektnek tervezték, de hatalmas sikere miatt a város további három évre meghosszabbította a bérleti szerződést, ezúttal viszont külső források nélkül, csupán a város részleges támogatásával és új üzleti tervvel kellett nekilátni a működtetésnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában