Helyi és szezonális

15 órája

A Gasztrohegy az erdő ízeit vonultatja fel

Vadak, gombák, erdei termények alkotják a badacsonyi Gasztrohegy fogásait ezen a hétvégén. Az ősztől tavaszig tartó rendezvénysorozat nyitányaként most az Irány az erdő! szlogen jegyében kínálják fogásaikat a programhoz csatlakozott vendéglátóhelyek. A Gasztrohegy a badacsonyi vendéglátóhelyek gasztronómiai sorozata, melyen olyan ételeket kóstolhatnak az ide érkezők, amik máskor nem szerepelnek az étlapon.

Keszey Ágnes

Minden eddiginél több, összesen 13 helyszínen várják a vendégeket a Gasztrohegy szombati és vasárnapi napján többségében Badacsonytomajon és több környékbeli településen. Szezonális hozzávalók, lokális konyha, elkötelezett vendéglátók és aktív felfedezés - ennek jegyében szervezik meg az októberi, decemberi, februári, márciusi és májusi Gasztrohegy-hétvégéket. 

Vasárnap is várja a vendégeket a Gasztrohegy  - például a Szarvas lasagne is szerepel a kínálatban 
Fotó: Keszey Ágnes
Vasárnap is várja a vendégeket a Gasztrohegy - például Szarvas lasagne is szerepel a kínálatban
Fotó: Keszey Ágnes 

Most az erdő ízeit kínálják a Gasztrohegy vendéglátóhelyei 

A sorozat nyitó hétvégéje - október utolsó szombati és vasárnapi napja - az erdő ízeit vonultatja fel: többek között fácánleves, borókás vaddisznópecsenye, vargányás arancini, omlós őzlapocka kerül a tányérokba, melléjük az ételekhez illő helyi borok. A gasztronómai élményeket színes programok is gazdagítják: így irodalmi beszélgetés, több borkóstoló, after party is várja a vendégeket. 
A szervezők - a Visit Balaton365 együttműködésével -  a táj őszi szépségeinek megcsodálására is biztatják a rendezvényre érkezőket, hogy sétálva, vagy a BalatonBike365 csúcsszuper elektromos kerékpárjaira ülve fedezzék fel a vidéket. 

A Gasztrohegy - mint neve is mutatja - gasztronómiai rendezvény, melynek egyik fő célja a szezonális és helyi ízek megismertetése. A résztvevő éttermek, borászatok azonban nem titkoltan azt is szeretnék megmutatni, hogy a Balaton minden évszakban vonzó és várja a vendégeket. 

Ilyen volt egy néhány évvel ezelőtti Gasztrohegy:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában