Programsorozat

2 órája

Függetlenség napi ünnepség díjátadással

Október elsején rendezték Pétfürdő függetlenség napi ünnepségét. Ilyenkor minden évben arra emlékeznek az itt élők, hogy 1997. október elseje óta, mióta különvált Várpalotától, önálló a település.

Veol.hu

A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár kamaratermében nyitották meg a Várpalota-Pétfürdő Kertbarát Kör Egyesület terménykiállítását, ezzel kezdődött az ünnepi programsorozat. A Szent László Kórus népdalcsokrot énekelt, majd Horváth Éva, a nagyközség korábbi polgármestere mondott köszöntőt.

Fotó: közösségi ház

A program a színházteremben díjátadóval folytatódott. A Pétfürdő Sportjáért Közhasznú Alapítvány díját Szpisjákné Baráth Ritának adták át. A Pétfürdőért díjat Horváth Éva leköszönő polgármester kapta, az elismerést és a vele járó ajándékokat Béni Norbert jelenlegi polgármester és Miskolczi Ferenc önkormányzati képviselő nyújtotta át. A méltatást Szabóné Czifra Melinda jegyző olvasta fel.

Fotó: közösségi ház

Ezután kulturális műsorral folytatódott a program, melyben szerepelt a Muskátli Táncegyüttes, a Panelkuckó Napközi Otthonos Óvoda Micimackó csoportja, az Evermore Mazsorett Együttes, a Horváth István Általános Iskola harmadik osztályosai, a Dance Action Sportegyesület, valamint a Cseber Veder Táncműhely.

Fotó: közösségi ház

A függetlenségi ünnep a péti ligetben az örömtűz meggyújtásával zárult a FutaPét Tömegsport Egyesület fáklyásainak részvételével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában