Színház a ligetben

2 órája

Erzsébetváros már 125 éve

Jótékonysági sütivásár, kerekerdő barangoló, latin táncház, játszóház és zenei programok is várták az Erzsébetvárosi-felsővárosi napra kilátogatókat. A nap során az erzsébetvárosi ovisok támogatására 325 ezer forint gyűlt össze.

Haraszti Gábor

Az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz, így a hagyományosnak mondható erzsébetvárosi napot kellemes őszi időjárás, napsütés, jó hangulat és sok látogató jellemezte. Az Erzsébet ligetben a szórakozás mellett a jótékonyságról is szólt a délután, hiszen lelkes anyukák, nagymamák, keresztmamák, ismerősök sokat készültek azért, hogy minél több süti álljon rendelkezésre. 

Az Erzsébetvárosi napból a kézműves foglalkozás sem maradhatott ki
Az erzsébetvárosi napból a kézműves-foglalkozás sem maradhatott ki
Fotó: Haraszti Gábor

Több mint 165 adag finomságot raktak össze az óvoda dolgozói, ez mind gazdára várt. Az utolsó darabig minden elfogyott, s mint Lukács-Palkovics Dóra tagóvoda-igazgatótól megtudtuk, a befolyt összeget közös élményre, illetve az udvari járműpark fejlesztésére fogják fordítani.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében emlékeztetett, 15 évvel ezelőtt rendezték meg az első városrészi napot, ami a helyiekhez még közelebb viszi a kultúrát, a szórakozást és kikapcsolódást.

A Szabadgyalog SE sakkpartira várta a környéken lakókat
A Szabadgyalog SE sakkpartira várta a környéken lakókat
Fotó: Haraszti Gábor

Venczel Csaba korábbi alpolgármester, önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy az alkalomra szinte teljesen megtelt a park.

– A mai nap is bizonyítja, hogy 125 évvel ezelőtt a képviselő-testület és Mészáros Károly polgármester jól döntött, amikor itt egy ligetet hoztak létre. Annak idején az Esterházy út és ez a terület mai szóval rekreációs tere volt a pápaiaknak, szabadidejükben itt sétáltak, megmártóztak a strandon vagy épp kimentek a pápai Kinizsi focimeccsére. Boldog vagyok, hogy ilyen sokan kijöttek, köszönetemet szeretném kifejezni a játékprogramok szervezőinek, a fellépő szereplőknek és a tagóvodába járó gyerekeknek és hozzátartozóiknak – mondta a városrész képviselője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában