Jön a következő

6 órája

Érzékenyítő kutyás foglalkozás felnőtteknek Veszprémben

A veszprémi Eötvös Károly Könyvtár 2021 októbere óta, az országban első könyvtárként, kutyabarát intézményként várja olvasóit. A cím megszerzése óta fontos feladatának tartja, hogy érzékenyítő, terápiás foglalkozásokat szervezzen azoknak a gyerekeknek, akik valamilyen okból félnek a kutyáktól.

Veol.hu

Az érzékenyítő foglalkozásokon a kisgyerekek különböző játékos feladatok megoldásán keresztül észrevétlen kerülnek közelebb a terápiás kutyához és ezáltal lassan le tudják győzni a félelmüket is. A gyermekkönyvtárban szervezett foglalkozásokon 3 éve töretlen az érdeklődés, mindig több család vesz részt az alkalmakon.

Érzékenyítő kutyás foglalkozás felnőtteknek Veszprémben
Érzékenyítő kutyás foglalkozás felnőtteknek Veszprémben
Forrás: Eötvös Károly Megyei Könyvtár

Ezeknek a foglalkozások sikeressége inspirálta a könyvtárosokat arra, hogy kísérleti jelleggel, terápiás, érzékenyítő foglalkozásokat szervezzenek a felnőtteknek is. A kutyaterápiának számos pozitív aspektusa van kicsiknél, nagyoknál egyaránt. Ezekre az alkalmakra azokat várják elsősorban, akik valamilyen korábbi rossz tapasztalat miatt félnek, szoronganak a kutyák közelében és szeretnék a korábban átélt traumát terápiás segítő kutya segítségével feldolgozni. Szeptemberben lezajlott az első alkalom, s hamarosan várható a következő foglalkozás.

A kutyaterápiás foglalkozást Jánoska Anikó vezeti a Dr. Mancsok Alapítvány képviseletében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában