Rockenbauer Pál lába nyomában járnak

2 órája

Eltávozott túratársakra emlékeznek

Sok látnivaló mellett halad annak a vezetett emléktúrának az útvonala, melyet a Gaja-völgy Egyesület szervez a Bakonyban november 2-án.

A Gaja-völgy Egyesület III. Égi vándorok elnevezésű, késő őszi vezetett gyalogos emléktúrájának célja, hogy megemlékezzenek a túratársakról, a természetet óvó szakemberekről, szeretteikről, akik már égi vándorként róják útjukat. A résztvevők léptei Rockenbauer Pál lába nyomában járnak majd. A kis bakonyi településről, Csőszpusztáról induló túra a Tűzköves-árkon keresztül halad el az évmilliók nyomát őrző fosszilis maradványokhoz. A 12 kilométeres táv megtétele után, tervezetten 15 óra körül az erdei szentélynél pedig méltóképpen, kis mécsessel, elcsendesedéssel tartanak rövid megemlékezést. A visszaúton a szépen karbantartott Károly-lak mellett halad majd a túrázók útja. A túra 10.15-kor indul, a találkozási pontokról és a regisztráció lehetőségéről a Gaja-völgy Egyesület honlapján lehet tájékozódni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában