Különös jelentőségű rendezvény

17 órája

Veszprémi Törvényszék: jogásznapot tartottak

Méltatta a Magyar Jogász Egylet Veszprém Vármegyei Szervezete (MJE VVSZ) és a Veszprémi Törvényszék között lévő kitűnő együttműködést Némethné Szent-Gály Edit, a Veszprémi Törvényszék elnöke a közelmúltban rendezett jogásznapon.

Kovács Erika

Az elnök kiemelte, a rendezvénynek otthont adó Veszprémi Törvényszék az egyedüli olyan hazai bíróság, mely kijelölt partnere az Európa Tanács igazságszolgáltatás hatékonyságával foglalkozó szervezetének, így erre figyelemmel is különös jelentőségű a rendezvény.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A jogásznapon Kovácsfiné Nagy Judit, az MJE VVSZ elnöke a köszöntő után arról beszélt, hogy 35 éves a Gyermek jogairól szóló, New Yorkban, 1989. november 20-án elfogadott egyezmény. Ocskó Katalin, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese előadásában Az ítélőképessége birtokában lévő gyermek értesítési kötelezettsége, a váltott gondoskodás és a gyermek meghallgatása a gyakorlatban című témát taglalta. Lajtár István, közjogi legfőbbügyész-helyettes, az MJE alelnöke a tízéves Büntetés-végrehajtási kódex kapcsán a múltat, a jelent és a jövőt elemezte, Varga Gábor, a Győri Ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetője pedig az igazságszolgáltatás jövőjéről beszélt.

Az eseményt a Magyar Jogász Egylet Veszprém Vármegyei Szervezete és a Veszprémi Törvényszék szervezte meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában