Gyász

3 órája

Tragédia Berhidán: Eltemették gyermeküket a szülők

Nincs nagyobb fájdalom e földi létben, mint amikor a szülő gyermeke koporsója előtt áll és eltemeti őt – így búcsúzott Szijártó László várpalotai római katolikus plébános a 25 évesen elhunyt Tamástól a berhidai temetőben pénteken délután. A fiatalember sírját elborították a hófehér virágok.

Kovács Erika

Szíven ütötte az embert, amikor megérkeztek az összetört szülők, egy speciális székben maguk előtt tolva magatehetetlen gyermeküket, Klaudiát, aki oxigénhiánnyal született, és sem mozogni, sem beszélni nem tud. Különösen megrázó volt, hogy a lány tudta, értette, mi történik körülötte, hogy elveszítette szeretett testvérét, de mérhetetlen fájdalmát és gyászát nem tudta kifejezni. A szertartás alatt végig szomorú tekintettel, megrendülten nézett a hófehér koporsó felé, amelyet a szülők, rokonok, barátok, ismerősök, kollégák vettek körül.

A 25 évesen elhunyt Tamás sírját elborították a hófehér virágok Fotó: Kovács Erika

Az apa képtelen volt végignézni, amint egyetlen fia koporsóját a földbe helyezik, elfordult és átölelte feleségét, így zokogtak ők együtt. A temetés végén többen hófehér galambot, a Szentlékek szimbólumát repítették a magasba, mely a Szentírás szerint az ember lelkét testesíti meg.

A berhidai család megrázó tragédiáját nemrég részletesen bemutattuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában