Életre kel a tudomány

2 órája

Titkok az éj sötétjében: Kutatók Éjszakája

Készülj fel egy éjszakára, ahol a tudomány életre kel: a Kutatók Éjszakáján izgalmas felfedezések és szórakoztató programok várnak rád, amik garantáltan felkeltik a kíváncsiságodat!

Titzl Vivien

A Pannon Egyetem a 75. születésnapja alkalmából ünnepi hetet tart, és ennek egyik csúcspontja a Kutatók Éjszakája. Ez az eseménysorozat Európa-szerte népszerűsíti a kutatói életet és a tudományt. Szórakoztató előadások, izgalmas kísérletek, játékos programok és laborbejárások várnak a résztvevőkre. Az Európai Unió Marie Skłodowska-Curie Akciói nevű programban támogatott rendezvény célja, hogy a kutatói élet sokszínűsége újra vonzó legyen a fiatalok számára. 

Kíváncsi vagy, milyen programokkal csábítják a fiatalokat és az idősebbeket? A rendezvényt szeptember 27-én tartják, ahol rengeteg érdekes előadást hallgathatsz meg és részt vehetsz különböző programokon. Felfedezheted, mivel foglalkoznak az elválasztás tudósai, és mi köze van Hamupipőkének a tudományhoz! Megtudhatod, mi állhat a stroke hátterében, mikor érdemes orvoshoz fordulni, és értékes nyereményekért kipróbálhatod, hogyan kell szétszerelni egy kormányrásegítő motort, és az is kiderül, hogyan épülnek fel gépjárműveink és az aszfaltszörnyek.

Az irodalom és annak fenntarthatósága iránt érdeklődőknek Fekete Richárd egyetemi adjunktus és Tóth Benedek egyetemi docens, intézetigazgató keresik a válaszokat a fontos kérdésekre. Ha érdekel a színház és a színjátszás, próbáld ki magad a Pannon Színitanoda (Paszta) drámaműhelyében, ahol Komáromi Sándor egyetemi mesteroktató segít a fejlődésben. Szeptember 27-én várnak szeretettel a Kutatók Éjszakáján. Néhány program regisztrációhoz kötött, a részletekért látogass el a rendezvény hivatalos oldalára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában