Fontosak a helyi hagyományok

1 órája

Szüreti sokadalom a Szent György-hegynél

Nemesgulács és Kisapáti községek idén is közösen rendezték meg hagyományos szüreti felvonulásukat, ami már a kora délutáni órákban kezdetét vette. A szombati eseményre a helyi lakosság és a környező települések lakói is nagy számban érkeztek.

Szijártó János

A program a nemesgulácsi művelődési ház mellett kezdődött a szüreti menet megáldásával, majd innen indultak el a résztvevők több utcát is érintve Kisapáti irányába. A felvonulók a két település bejárása után érkezett meg a nemesgulácsi sportpályára, az itt kialakított rendezvénytérre, ahol különböző szórakoztató programok várták a résztvevőket.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Tompos László nemesgulácsi polgármesterrel együtt átadta a pályázati támogatással elkészült szabadtéri kondiparkot a szombati szüreti mulatságon
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter Tompos László nemesgulácsi polgármesterrel együtt átadta a pályázati támogatással elkészült szabadtéri kondiparkot a szombati szüreti mulatságon
Fotó: Szijártó János / Napló

 Az eseményen részt vett Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, aki azon túl, hogy a színpadról köszöntötte a szüreti sokadalmat, Tompos László nemesgulácsi polgármesterrel együtt átadta a közösségi és rendezvénytér legújabb részét, a pályázati támogatással elkészült szabadtéri kondiparkot.

A nemesgulácsi rendezvénytéren fogadták a szőlőharangot szombaton délután
A nemesgulácsi rendezvénytéren fogadták a szőlőharangot szombaton délután
Fotó: Szijártó János / Napló

A délutáni programokat kulturális műsorok színesítették, többek között fellépett a Napsugár Óvoda és a Táncoló Talpak Tánccsoport, és a Boombatucada Zenekar koncertje is nagy sikert aratott. Az est további részében DJ Deka és Miss Christyn pörgette fel a hangulatot, amit a European Operett előadásában felcsendülő Neoton-slágerek követtek. A látványos tűztánc-show tovább fokozta a hangulatot, ami a hajnalig tartó szüreti bállal folytatódott a River zenekar közreműködésével. Az esemény idén megmutatta, hogy fontosak a helyi hagyományok és a közösségi programok a település életében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában