Kapcsolatok a természetért

5 órája

Sikeres a Veszprémi Állatkert és a Pannon Egyetem együttműködése

A Veszprémi Állatkert és a Pannon Egyetem együttműködése egyedülálló lehetőséget kínál a jövő állatvédelmi szakembereinek. Az állatkert és az egyetem közös programja révén a hallgatók nem csupán elméleti tudást, hanem gyakorlati tapasztalatokat is szereznek, ezzel elősegítve az állatbarát szemlélet elterjedését. Az együttműködés célja, hogy inspirálja a következő generációt az állatvédelem iránti elköteleződésre.

Titzl Vivien

A Veszprémi Állatkert és a Pannon Egyetem évtizedek óta példaértékű partnerséget ápol, amelynek jelentőségét 2009 tavaszától a Veszprémi Állatkert a Pannon Egyetem Mérnöki Kar hivatalos zoológiai, környezettudományi és zoopedagógiai gyakorló- és kutatóhelye. 

Fotó: Kovács Bálint

E kölcsönösen gyümölcsöző együttműködés új dimenziót nyert, amikor a Pannon Egyetem Humántudományi Karán elindult egyedülálló állatvédelmi pedagógusképzésben az állatkert jelentős szerepet vállalt. Szeptemberben Hubai Katalin irányításával az Állatvédelem-pedagógiai módszerek szakirányú továbbképzés hallgatói interaktív órán vettek részt, ahol a Zoopedagógia és a Fenntarthatóságra nevelés kurzusok gyakorlati elemeként ellátogattak az állatkertbe.

A program célja, hogy a résztvevők mélyreható tudást nyerjenek az állatvédelmi oktatás módszereiről, ezzel elősegítve az állatbarát szemlélet terjesztését az oktatásban és a gyermekvédelemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában