Ezúttal is nagy sikert aratott

2 órája

Pannon Egyetem sportnap: mozgás, összetartozás, élmény

A Pannon Egyetem hagyományos sportnapja idén is izgalmas versenyekkel, színes programokkal és közösségi élményekkel várta a hallgatókat és dolgozókat. A rendezvény célja, hogy a résztvevők sportolással és közös tevékenységekkel erősítsék az egyetemi közösséget, miközben új sportágakat próbálhatnak ki, és baráti kapcsolatokat építhetnek.

Titzl Vivien

Forrás: Pannon Egyetem/Facebook

Fotó: Pannon Egyetem/Facebook

– Az nem elég, ha az egyetemisták megfelelő szellemi tudással vérteződnek fel, fontos az is, hogy egészségben töltsék az életüket és sportoljanak – mondta az egyetemi sportnap megnyitóján Dr. Abonyi János, a Pannon Egyetem rektora. 

A Pannon Egyetem minden évben megrendezésre kerülő sportnapja nem csupán a versengésről szól, hanem a közösségépítésről és az egészséges életmódról is. A diákok és oktatók együtt ünneplik a sport örömét, felfedezik saját határaikat, és felejthetetlen élményekkel gazdagodnak. 

Az eseményt Dr. Abonyi János rektor és Varga Dévald Olivér PHÖK elnök köszöntője indította el. A rektor beszédeben elmondta, hogy az egyetem Sport Intézet munkatársainak köszönhetően egy szórakoztató programokkal egybe kötött tartalmas nap elébe néznek a résztvevők. Miért is kerül megrendezésre minden évben a sportnap? Nos a válasz 2015-ben keresendő, amikor az UNESCO arra a meglátásra jutott, hogy a felsőoktatásban résztvevők egészségének is jót tesz, ha mozognak, így szeptember 20-át az Egyetemi Sport nemzetközi napjává tűzte ki. 

Dr. Abonyi János a beszédében hangsúlyozta, hogy országunk átlag élettartama négy évvel le van maradva az európai átlagtól, és hogy az egészségben töltött várható átlag életkor jelenleg 65 év. 

– Jó hír, hogy akik felsőoktatási tanulmányokat végeznek, plusz nyolc évet kapnak ajándékba, nos a Pannonosok szerintem még többet – nyilatkozta a rektor.

 – Bízom benne, hogy az érintettek a mai nap nemcsak egyfajta – számukra megfelelő – mozgásformát, hanem egy közösséget, baráti társaságot is találnak a Testnevelési és Sport Intézet égisze alatt – zárta beszédét Dr. Abonyi János.

– Az egészség az egyik legfontosabb dolog egy ember életében és ennek egyik alappillére az a sport – mondta Varga Dévald Olivér, a PHÖK elnöke. Megköszönte az igazgatónak, hogy az egyetemen mindenki kimagasló sporttevékenységet folytathat, és hogy széles körű azon sportlehetőségek skálája, amiből minden hallgató megtalálhatja a kedvére valót. A köszöntők után cheerleader bemutató következett, majd az esemény helyszínén, több sportágban versenyezhettek egymással a karok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában