Mindenük a Balaton

9 órája

Óvják a tó élővilágát Zánkán (képgaléria)

Igényes, fából készült hidat építettek egy mocsári ciprus fölé, hogy megóvják a növény légzőgyökereit Zánkán, ez is elhangzott a Csemetekert utca végén, illetve a partnál húzódó sétány átadásán szeptember 26-án, csütörtökön.

Kovács Erika

– Egyik legnagyobb nemzeti kincsünk a Balaton, mely lenyűgözően szép és értékes, alapvető feladatunk, hogy megőrizzük és jó állapotban adjuk át a jövő generációjának, gyermekeinknek és unokáinknak, vélekedett Kontrát Károly országgyűlési képviselő az átadáson, majd méltatta Zánka dinamikus fejlődését, a vezetők, képviselők munkáját, a kitűnő közösséget, a településen élők összefogását, együttműködését, igényességét. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

Filep Miklós polgármester kiemelte, nagyon fontos, hogy minél többen tudjanak sétálni a Balaton partján, megcsodálják a vizet, gyönyörködjenek benne, mert egy ilyen séta különleges élménnyel ajándékozza meg az embert és erővel tölti fel. 

A szónokok az ünnepi gondolatok után átvágták a nemzeti színű szalagot, mellyel átadták a lenyűgöző környezetben lévő balatoni sétányt. Elhangzott továbbá, a 256 méter hosszú sétány kialakítására 56 millió forintot nyertek el a Balaton Fejlesztési Tanácstól, melyhez 17 millió forint saját forrást tett az önkormányzat.

Horváth Attiláné pályázati ügyintéző elmondta, elültettek 75 fát, padokat, mozgásérzékelő lámpákat, rovarhotelt, madárodúkat helyeztek ki, és kialakítottak egy cserjés kiskertet. Az átadáson Ringler-Szabó Irén helybeli színművész alkalomhoz illő verset mondott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában