Felháborító

3 órája

Kiakadt az edző, agyrázkódásig vertek egy 14 éves fiút bokszedzésen

Egy 32 éves ökölvívó agyrázkódásig vert egy 14 éves fiút bokszedzésen, a szomszéd vármegyei Szombathelyen. Az ökölvívó-társadalmat mélységesen felháborította az eset, és mindenki sürgeti a hatóságok általi kivizsgálást. Az üggyel kapcsolatban Tira Mariust, a Felsőörsi Bokszsuli SE vezetőjét kérdeztük.

Balogh Dávid

– Mélységesen felháborított az eset! Információm szerint a 14 éves fiú csupán a harmadik edzésén vett részt, így ennek nem szabadott volna megtörténnie. Egyértelműen edzői hiba is történt az esetnél. Az én klubomban ez egyszerűen elképzelhetetlen. Harmadik edzésre egy gyerek milyen védekezéstechnikai repertoárral rendelkezhet? – fakadt ki az FBS elnöke.

Tira Marius edző felháborodott az esettel kapcsolatban
Fotó: a szerző

Sajtóinformációk szerint a 14 éves fiú többször is jelezte, hogy nem kíván szorítóba lépni a 32 éves ökölvívó ellen, de az megígérte neki, hogy nem fog erőseket ütni. 

– A felelősség itt teljes mértékben az edzőt és a 32 éves sportolót terheli, valamint azokat a felnőtteket, akik ott ez ellen nem léptek fel – nyilatkozta Tira.

A fiatal fiú fejvédő nélkül, de fogvédővel szállt ringbe. Több nagyobb ütést bekapva kirepült a fogvédője, ekkor menekült ki a szorítóból. A 14 éves fiatal először otthon el sem merte mondani, majd amikor szédelgett és hányt, akkor mesélte el az édesapjának a történteket. Ezután a fiút bevitték a szombathelyi Markusovszky kórház sürgősségi osztályára, ahol az orvosok megállapították, hogy agyrázkódást szenvedett.

– Különösen a július 1-jén életbe lépett új sporttörvény fényében várjuk a hatóságok és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség alapos kivizsgálását – zárta gondolatait Tira Marius.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában