Értekezlet Badacsonytomajon

20 órája

Jó volt a közbiztonság a szezonban

Bár az idei turisztikai szezonban erősödött az idegenforgalom, nőtt a vendégéjszakák száma, ennek ellenére a bűncselekmények száma csökkent.

Tóth B. Zsuzsa

Az ülésen a rendőrség eszközbemutatót is tartott

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Erről beszélt Dékány Balázs rendőr dandártábornok, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szezonzáró értekezletén a badacsonytomaji Tátikában.

Vármegyénkből Tóth Kristóf vehetett át elismerést
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Amint elmondta, a bizottság rendkívül jól teljesített az idei évben, erről tanúskodnak az adatok is. – Észleltük, hogy erősödött az idegenforgalom, nőtt a vendégéjszakák száma, ennek ellenére a bűncselekmények száma csökkent. Ez nagy siker. Sikerült úgy lebonyolítani az idegenforgalmi szezont a Balaton és a Velencei-tó tekintetében, hogy kiemelt súlyos cselekmény nem történt. Rengeteget dolgoztak a kollégáink a bűn- és balesetmegelőzés terén egyaránt. Igyekeztük segíteni a közlekedést, a forgalmat, készültünk a megnövekedett forgalmú hétvégi időszakokra, és a rendezvényekre. Sikeres időszakot zártunk, köszönet ezért a munkatársainknak – mondta Dékány Balázs. Hozzátette, hogy számos kulturális és gasztronómiai esemény tartozik az idegenforgalmi szezonhoz, ezekre jelentős rendőri erőket biztosítottak, hatékonyan.

Az értekezlet résztvevőit Krisztin N. László polgármester is köszöntötte, megköszönve munkájukat. Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettes, a BKKB idei elnöke szólt a turisztikai szezon tapasztalatairól, a rendőri feladatok végrehajtásáról, az elért eredményekről.

Az értekezleten elhangzottak szerint a közelmúltban elhelyezett sebességmérő traffiboxok beváltották az azokhoz fűzött reményeket, ezért továbbiak telepítése indokolt.

Mezei József, a Veszprém Vármegyei Polgárőr Szövetségek elnökének hozzászólását követően Horváth Ákos, a Siófoki Viharjelző Obszervatórium vezetője tartott előadást.

Tarcsa Csaba rendőr vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes értékelte a turisztikai idényre meghatározott feladatok végrehajtását.

A beszédeket követően a nyári idegenforgalmi idényben kimagasló teljesítményt nyújtó tevékenységért elismerést vehetett át a Zala vármegyei Takács András rendőr törzszászlós, a Somogy vármegyei Rauch Péter címzetes rendőr törzszászlós, a Fejér vármegyei Bacher Gábor rendőr főhadnagy, és vármegyénkből Tóth Kristóf rendőr törzsőrmester. 

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Dékány Balázs a Herendi Porcelánmanufaktúra Kft. vezérigazgatója, Simon Attila által felajánlott tárgyjutalomban Ujvári Attila rendőr alezredest részesítette.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület technikai eszközismertetője során Bagyó Sándor bemutatta a közelmúltban beszerzett, mocsári és jégen való mentéshez használható két légcsavaros hajó egyikét.

Az ülésen a BKKB vándorzászlaját átadták a 2025. évi elnöki tisztséget betöltő Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában