Csodás természet

2024.09.04. 21:00

Ilyen hosszú, nektárhoz való szívószálat még nem látott – Nyáresti szendergés petúniával és pulikkal (videó)

Nyáresti szendergés a csodás természetben – írta videója alá magyarpolányi olvasónk, Dávid Barbara, akinek végre sikerült lencsevégre kapni terasza rendszeres látogatóját.

Rimányi Zita

A szenderekről már többször írtunk, a kacsafarkú szendert magyar kolibrinek is nevezik, mert olyan gyorsan csapkod a szárnyával lebegés közben és hosszú szívókája van a nektár begyűjtéséhez, nem is kell landolnia a virágszirmokon.

A kacsafarkú szenderről korábban készítettünk fotót, olvasónk a videóján egy hosszabb "szívószállal" nektárt gyűjtőt örökített meg
A kacsafarkú szenderről korábban készítettünk fotót, olvasónk a videóján egy hosszabb "szívószállal" nektárt gyűjtőt örökített meg
Fotó: Rimányi Zita/Napló

"Végre jókor voltam jó helyen! Otthon a ház előtt készítettem a videót, most végre megvárta a szender, míg beszaladtam a telefonomért. Minden este meglátogatja a petúniáinkat, s most kivételesen sokáig maradt, pedig egyébként villámgyors. A videófelvétel végén egyik pulink, Pite köszönt el tőle egy vakkantással" – írta Dávid Barbara.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában