Első a biztonság

2024.09.01. 16:11

Így mentenek tíz emelet magasból az E.ON szerelői (videó)

Egy 30 méter magasságú nagyfeszültségű oszlopon lett rosszul munkavégzés közben egy szerelő, társainak biztonságosan kell lementeniük a földre, hogy mielőbb egészségügyi ellátásban részesüljön. Ilyen váratlan esemény szinte bármikor megtörténhet, ezért az E.ON Hungária Csoport folyamatosan készíti fel szerelőit ezen helyzetek biztonságos kezelésére.

Veol.hu

Fotó: E.ON

Szédítő magasságban dolgoznak, baj esetén is helyt kell állniuk a villamoshálózati szerelőknek. A szakemberek több mint 30 méteres magasságban gyakorolják, hogyan mentsenek le valakit a magasból - az extrém helyzetet bemutató gyakorlatot látványos videón mutatja be a cég. A vállalatcsoport célja, hogy munkatársai kellő rutint szerezzenek a kockázatos helyzetek kezelésére - olvasható a szolgáltató portálunkhoz eljuttatott közleményében.

Az E.ON Hungária Csoport célja, hogy több millió ügyfele számára biztosítsa a folyamatos áramszolgáltatást a Dunántúlon, Pest megyében és Budapesten. Ennek érdekében munkatársainak időnként extrém körülmények között kell helytállniuk, és baj esetén készen kell állniuk társaik megsegítésére is.

Az évenként elvégzett mászási-mentési gyakorlatok abban segítenek, hogy a szerelők számára rutinná váljon a veszélyhelyzetek kezelése és a mentőkészülékek használata. A gyakorlatokat az E.ON nagyfeszültségű oszlopokon beavatkozásokat végző főelosztó-hálózati és munkavédelmi specialistái közösen dolgozták ki, és együttesen felügyelik azokat a végrehajtáskor.

A vállalatcsoport látványos videón mutatja be az ügyfeleknek, hogyan történik a mentés a szédítő, tízemeletes magasságban. 

A több mint 30 méter magas oszlopokon dolgozók által használt biztonsági eszközök is tükrözik ennek a munkának a veszélyeit: a szerelők multifunkciós teljes testhevedert viselnek, akár 100 méter hosszú mászókötelet, 250 kilogramm terhelést is kibíró függőlétrákat és többek között feszültségkémlelő készülékeket használnak testi épségük megóvására.

Az E.ON Hungária Csoport kiemelt feladatának tekinti a biztonságos munkavégzés megteremtését valamennyi szakembere számára, akik közül az áram- és gázhálózatot építő, karbantartó munkatársak különösen veszélyes körülmények között dolgoznak. A rendszeres képzések, a speciális védőfelszerelések és a prevenció mind hozzájárulnak ahhoz, hogy megelőzzék a súlyos baleseteket.

Teljes testheveder, az életmentő megoldás

A szerelők egyik legfontosabb munkabiztonsági eszköze a teljes testheveder, amelyhez leesésgátló védelemmel felszerelt mászókötél tartozik. Ezek legfőbb funkciója a mászás és a mentés biztonságának elősegítése. Ezek együttesen akadályozzák meg, hogy a szerelők lezuhanjanak, vagy egy esetleges zuhanás során maradandó sérülést szerezzenek, ráadásul a munkavégzéshez szükséges eszközök feljuttatásában is segít nekik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában