Hosszú sorban vonultak

2 órája

Hatalmas érdeklődés övezte az idei Kisfaludy-szüretet

Hatalmas lakossági érdeklődés kísérte az idei szüreti felvonulást Sümegen. A Kisfaludy-szüret résztvevői szombaton hosszú sorban vonultak végig a város utcáin, Ramassetter Vince szobra előtt pedig mindenki lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

Szijártó János

Kisfaludy Sándor költő, császári katonatiszt, Sümeg nagy szülötte, emlékét őrzik, ápolják a barokk kisvárosban. Mivel szeptemberben született, így ez a hónap hagyományosan a költőről szól. 

A felvonulók zenés-táncos bemutatkozását a Ramassetter Vince szobor előtt láthatták az érdeklődők szombaton
A felvonulók zenés-táncos bemutatkozását a Ramassetter Vince-szobor előtt láthatták az érdeklődők szombaton
Fotó: Szijártó János/Napló

Tavaly háromnapos fesztivállal emlékeztek a város híres szülöttére. Akkor a tervezett program egy fontos része, a szüreti felvonulás, a rossz idő miatt elmaradt, így az idén különösen örömteli volt a rendezők és az érdeklődők számára is a nyárias idő. 

Lovasok a sümegi felvonulás élén
Lovasok a sümegi felvonulás élén
Fotó: Szijártó János/Napló

A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által szervezett szüreti program résztvevői a művelődési központ udvarán gyülekeztek kora délután, majd innen indultak a Sport utca irányába, majd a belváros érintésével értek vissza a kiindulási pontra. A felvonulók zenés-táncos bemutatkozását a Ramassetter Vince-szobor előtt láthatták az érdeklődők. A szőlőharangot Nagy József főesperes-kanonok áldotta meg, utána különböző színpadi produkciók szórakoztatták a szép számú közönséget. Az estét a Fáraó zenekar bulija tette emlékezetessé a sümegiek számára.

A  borrendek is felvonultak
A  borrendek is felvonultak
Fotó: Szijártó János/Napló

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában