Koronavírus

2 órája

Enyhén emelkedett az örökítőanyag koncentrációja a szennyvízben

Enyhén emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a honlapján pénteken.

MTI

Azt írták, hogy az év 38. hetében a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja enyhén emelkedett. A vizsgált helyszíneket egyenként értékelve a változás kismértékű, de a települések nagy többségénél a koronavírus-mennyiség eléri az emelkedett koncentrációtartományt. A monitorozott területek felénél – Budapest Észak-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, a Budapest környéki agglomeráció településein, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Miskolcon, Salgótarjánban, Szekszárdon, Veszprémben

és Zalaegerszegen – emelkedést tapasztaltak, a többi 11 helyszínen pedig stagnálást figyeltek meg. A tájékoztatás szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Szombathelyen, Tatabányán, Székesfehérváron, Kecskeméten és Szolnokon a mérsékelt, máshol az emelkedett tartományba esik. Közölték: a közeljövőben a koronavírus-esetszámok enyhe növekedése várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában