Közlekedés

20 órája

Elektromos roller: áldás vagy átok? (fotók, videó)

– Az elektromos rolleresek a közlekedés fekete bárányai, ugyanis kialakított jogszabály még nincs rájuk, és rengeteg a kérdőjel a témával kapcsolatban – nyilatkozta lapunknak Réfi Ferenc gépjárművezető-szakoktató.

Balogh Dávid

Szinte már nincs olyan település, ahol az ember ne látna elektromos rollerrel közlekedőket. Egyszerű a képlet, praktikus a használata, és amellett, hogy gyorsan letudjuk vele a kisebb távokat, élvezet vele közlekedni. Na de mint minden jónak, ennek is megvan a maga árnyoldala. A közlekedésben nincs rendesen szabályozva a használata, ez pedig az utakon közlekedőknek okoz bosszús perceket, akár autósoknak vagy éppen a gyalogosoknak. Hogyan is állunk jelenleg?

Az elektromos rolleresek a közlekedés fekete bárányai?
Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Az elektromos rollerek rengeteg veszélyt hordoznak magukban, egyes típusok 60-70 km/h-s végsebességre is képesek, hangtalanok, tehát nehéz rájuk figyelni. Sokan nem veszik komolyan a védőruházat használatát sem, pedig egy kis kavics is elég ahhoz, hogy komoly sérülés legyen a vége, ugyanis ezeken nagyon kicsi kerék van, így könnyen megtörténhet a baj – nyilatkozta Réfi.

A szakember hangsúlyozta, hogy jó buli a rollerezés, de észnél kell lenni a használata során.

– Meg kell jegyezni, hogy az elektromos járművekhez még nem vagyunk felnőve, nem látjuk, nem halljuk, nem érzékeljük, ez pedig komoly odafigyelést igényel.

A teljes beszélgetést ITT hallgathatja meg!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában