Baleset után elhagyva

2024.09.04. 17:30

Egy Merci nyaral három hónapja a bakonyi várnál, a 82-es főút szerpentinjén (képgaléria, videó)

Az egész nyarat a cseszneki szerpentin pihenőjében töltötte egy balesetes Mercedes, legalábbis június elején láttuk először szépen leparkolva a 82-es főút mellett, amikor a várat megcsodáltuk és még a napokban is ott állt. Az oldala végigkarcolva, az eleje behorpadva, az egyik kereke leeresztve.

Rimányi Zita

Akadnak szebb útszéli látnivalók is a Magas-Bakonyban, mégis megakadt a szemünk egy Mercin, ami igazán szép helyen áll, nem igazán remek állapotban és már régóta.

Kilátás a cseszneki várra egy balesetes Merci elől. Az autó már legalább három hónapja itt parkol Fotó: Rimányi Zita/Napló

Igaz, lehet, hogy gazdája épp a baleset következtében nem tud gondoskodni róla. Ha így van, jobbulást kívánunk a sofőrnek és az utasoknak, ha ültek a járműben. Az ugyanis látszik, hogy a jobb napokat megélt autó szalagkorlátnak vagy egy másik kocsinak ütközhetett, ennek következtében defektes lett. Jobb eleje összetörve, oldala meghúzva, jobb első kereke laposra gyűrve, lámpái hiányoznak.

Erősen megrongálódott a szerpentin pihenőjében hagyott jármű
Erősen megrongálódott a szerpentin pihenőjében hagyott jármű
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Így nyaralgat a váráról híres falu, Csesznek közelében, a szerpentin pihenőjében, a 82-es főútnál. Még benne egy el nem fogyasztott croissant, egy mekis ételdoboz, egy ásványvíz, egy bevásárlótáska, de lehet, hogy ezeket már az elhagyott járművet esetleg pihenésre használók rakták bele.

Viszonylag szabályosan parkol a Mercedes a 82-es főút mellett, az egész nyarat itt töltötte
Viszonylag szabályosan parkol a Mercedes a 82-es főút mellett, az egész nyarat itt töltötte
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Abban sem lehetünk biztosak, hogy a Mercedes szélvédőjének támasztott rendszám ehhez az autóhoz tartozik. S elképzelhető, hogy már az erre utazók szereltek le róla ezt-azt. Reméljük, nem itt lesz az autó lassan az enyészeté, mert egyébként is akad ezen a részen hulladékgond bőven. Igaz, már kihelyeztek a mindenfélét eldobáló átutazóknak szemeteszsákokat, többet.

Megkérdezzük a közútkezelőt a Mercedes apropóján, mi ilyenkor a teendő. Ha megkapjuk a választ, közzétesszük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában