Újságírói jegyzet – Jó reggelt, Veszprém vármegye!

2024.09.03. 06:00

Egy éve behintázott a dámfarm az életembe, azóta csak tanultam a szarvasoktól és gazdáiktól

Rimányi Zita

Faágra akasztott hintával kezdődött a bakonyi dámfarm története, abban ült a gazdája, amikor megszületett az ötlet. Ezért rögtön a szívemhez nőtt a szomszédságunkba került csapat, ugyanis gyerekkorom nyarait jórészt hintában töltöttem. 

Ilyen hintával kezdődött a bakonyi dámfarm története, mióta beleültem egybe, mindig várom az újabb történeteket a szarvascsapatról gazdáiktól
Ilyen hintával kezdődött a bakonyi dámfarm története, mióta beleültem egybe, mindig várom az újabb történeteket a szarvascsapatról gazdáiktól
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Az első találkozáskor a füzetemet kikapta a zsebemből egy fiatal állat, pedig azt félti az újságíró, és több más kedves történetet megtudtam ezekről a dámokról. Mindig várom az újabbakat, mert tanulhatunk tőlük. Az újszülöttnek a rudli összes tagja bemutatkozik, libasorba állva, elérzékenyülve, finoman üdvözlik. Ha bajba kerül, hozzá szaladnak, körbeveszik. Amikor egy kicsit a gazda mentett meg és melengette, akkor őt, az embert követte, mintha anyja lenne. Csak mi felejtjük el, milyen fontos minden ölelés. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában