A magyar népmese napja

2 órája

Családi nap lesz a pápai könyvtárban

2005 óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ehhez kapcsolódóan szeptember 28-án, szombaton mesenapot tartanak a pápai Jókai Mór Városi Könyvtárban.

Haraszti Gábor

A délelőtt során a gyerekek egyebek mellett A tulipánná változott királyfi című mesés hétpróbán vehetnek részt. A rendezvény keretében kitárja kapuit a kézművesudvar, népmesék diafilmes vetítése is várja az érdeklődőket, a programban a Pápai Jókai Kör Egyesület működik közre. 

Ismét játéktérré változik a könyvtár
Ismét játéktérré változik a könyvtár
Fotó: Haraszti Gábor

Tizenegy órakor a Szó és Kép Színpad A székely asszony meg az ördög című mesekomédiáját láthatja a közönség. – Nagyon készülünk az idei családi napra is, kollégáimmal ismét beöltözünk népi ruhába vagy meseszereplőnek. Hétpróbánk A tulipánná változott királyfi mese köré épül, aki pedig a játék végén megtalálja a királylányt, ajándékban részesül. A kézműves-alkotóházban tulipánt és egy népi motívumos ajtódíszt készíthet minden érdeklődő – tájékoztatott Polovitzerné Antal Mónika, a könyvtár szakmai vezetője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában