Elkötelezett vezető

2024.08.19. 15:52

Új főigazgató a vármegye kórházának élén

Korábban rövid hírben írtunk róla, hogy Pintér Sándor belügyminiszter július 15-i hatállyal több más kórházzal együtt a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház élére is új vármegyei irányító intézményvezetőt nevezett ki. Az eredményes pályázati eljárást követően Czinkotay Frigyes látja el a főigazgatói feladatokat az intézmény élén.

Benkő Péter

A főigazgató nemrég egy állománygyűlés keretében mutatkozott be az intézmény dolgozóinak. Az eseményen jelen volt Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula, Veszprém  polgármestere – olvasható a kórház weboldalán. Czinkotay Frigyes, az új főigazgató személye nem ismeretlen a vármegyei kórházban, hiszen néhány évvel ezelőtt már dolgozott az intézményben.

Czinkotay Frigyes, az új főigazgató átveszi a megbízólevelet Takács Pétertől
Czinkotay Frigyes, az új főigazgató átveszi a megbízólevelet Takács Pétertől
Fotó: kórház

Életpálya – ki is az új főigazgató?

Az új vezető 1973-ban született Kaposváron, első diplomáját a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte 1998-ban. Az Igazságügyi Orvostani Intézetben folytatott tudományos kutatómunkát az egészségügyi finanszírozás tanulmányozásának témájában, szakdolgozatát is ebből írta. Dolgozott az  Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál. Másoddiplomás képzés keretében 2006-ban végzett a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogász szakon, valamint ugyanebben az évben megelőző orvostan és népegészségtan szakképesítést is szerzett.

Pályafutása során egy tanácsadó cégnél ügyvezetőként dolgozott, a magyar egészségügy terén százmilliárd forint értéket meghaladó uniós és nemzeti forrás felhasználásában működött közre. 2017 márciusától orvos igazgatói pozíciót töltött be a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban. A menedzsment tagjaként, a főigazgató általános helyetteseként részt vett a kórház közvetlen irányításában, az intézmény jövőjét meghatározó fejlesztési programok tervezésében, lebonyolításában.

Az új főigazgató köszöntőjében a magas színvonalú gyógyítómunka, a folyamatos fejlődés és innováció, a munkatársak megbecsülése, a társintézményekkel való partnerség és nagy múltú intézmény hagyományaink tisztelete iránti elkötelezettséget emelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában