Finomságok

2024.08.21. 18:00

Tudásuk legjavát vitték a kondérok mellé

A Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét pörköltfőző versenyét idén immár 25. alkalommal szervezték meg. Ezúttal 22 csapat nevezett, többen rendszeres visszatérők, mások most indultak először a megmérettetésen, amelyen három kategória volt. A nevező csapatok sertés-, marha- és vadhús alapanyag közül választhattak.

Tóth B. Zsuzsa

Az Apró séfek csapata különdíjat kapott a versenyen

Forrás: Napló

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A legjobb pörköltért járó vándorserleget a Tollas- és fallabdások vihették haza idén. Sertéspörkölt kategóriában első helyezést szereztek a Buszos srácok, akik az ételt csülökkel és krumplival, pincepörköltre hajazva készítették el. 

Sertéspörkölt kategóriában első helyezést szereztek a Buszos srácok
Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Forrás:  Napló

Második helyen végzett a német nemzetiségi önkormányzat csapata, akik bakonyi módon főzték a sertéspörköltet, de nem csíkokra, hanem kockára vágták a tizenkét kilónyi húst, amelyhez két kiló gombát adtak. A harmadik helyezést a Hivatali töltögetők szerezték meg.
Hortobágyi pásztorgulyással neveztek a Suli huligánok, akik mindannyian tanári kart képviseltek és első ízben indultak főzőversenyen. 
A MÁV csapata mindhárom kategóriában indult, egymással nem konkurálva. Az egyik csapat szürke marhából főzött pörköltet, a másik, a Bakter brothers szarvaspörkölttel nevezett, a harmadik sertéspörköltet készített. Vad kategóriában az első helyen a NaranCsapat végzett, második a Bakterek csoportja lett.
A verseny egyetlen gyermekcsapata, az Apró séfek 6 és 11 éves közötti gyerekek voltak, akik már otthon ügyeskednek a konyhában. Ezúttal sertéspörkölttel remekeltek és különdíjat érdemeltek ki, ahogy a Batsányi Táncegyüttes tagjai úgyszintén. 
A Borklub ezúttal körmös pacalpörköltet készített, Marhapörkölt kategóriában a Tapolcai Tollas- és Fallabda Egyesület mögött ők lettek a második helyezettek, a harmadik helyezést pedig a CsokRad csapat érdemelte ki. A Finn barátok sertéspörköltet főztek csülökkel, a németországi Stadthagen testvérvárosa küldöttségével erősítve a versenyen.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában