Lopás, szemetelés

2024.08.29. 21:00

Térfigyelőkre van szükség minden temetőben? Műanyag széket kell kidobni a patakpartokra? Földúton kell fémet vontatni?

Rimányi Zita

Forrás: pexels.com/Illusztráció

A temetőben elültetett virágokat kitépték, és elvitték azokat több sírról Bakonybélben az önkormányzat tájékoztatása szerint. Azért szerelnek fel térfigyelő kamerákat, hogy korlátozzák a hasonló kártételeket. Ha ilyet tapasztalnak, látnak a helyiek, azt kérik tőlük, hogy jelezzék a mezőőrnek.

Ha épület vagy nagy és nehéz szerkezet szétbontása után a földúton szándékoznak nehéz darabokat elhúzni, előtte szintén a mezőőrnek szólhatnak a bakonybéliek, így elkerülhetők az utólagos viták, előre egyeztetni lehet a vontatást a területtulajdonossal.

Szintén az önkormányzat tájékoztatójából derült ki, hogy Bakonybélben, a Gerence-patak futballpálya felőli szakaszán ismét hulladékot, műanyag székeket, vödröket dobtak ki, a Fürdő utca felőli részen pedig ablakokat és ablakkereteket hagytak ott a szemetelők. Sokak szerint megdöbbentő ez a felelőtlen viselkedés, környezetszennyezés, az állatvilág veszélyeztetése épp a Bakony szívében. Hulladéklerakó egyébként Zirc-Kardosréten is van.

Az önkormányzat felhívja a földtulajdonosok figyelmét, hogy nő a parlagfű, bel- és külterületen egyaránt irtsák, vágják le, előzzék meg a tetemes büntetést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában