Nyárbúcsúztató rendezvény

2024.08.21. 07:00

Művész bisztró borral, fotótárlattal

Sáry Adrienn élményszámba menő fotókiállításának bemutatása mellett kiváló borok és remek ételek várták a vendégeket Nemesgulácson a Sellyei Bor kertjében hétfőn. A nyárbúcsúztató Művész bisztró-est házigazdái – Sellyei Gábor borász és egyházzenész, valamint felesége, Sellyei-Cseh Ágnes – mindent elkövettek azért, hogy a látogatók jól érezzék magukat, s fáradozásuk nem volt hiábavaló.

Szijártó János

Sáry Adrienn és Sellyei Gábor borász a Művész bisztró est kiállítás megnyitóján

Fotó: Szijártó János / Napló

A Művész bisztró-est minden bizonnyal üde színfoltként marad meg a résztvevők emlékeiben egy olyan piknik kapcsán, ahol a művészet és a gasztronómia együtt jelent meg kellemes környezetben. 

A tárlat egyik részét - ötletesen - a kertben lévő hatalmas fűzfa törzsén helyezték el
A tárlat egyik részét – ötletesen – a kertben lévő hatalmas fűzfa törzsén helyezték el
Fotó: Szijártó János / Napló

Az érkezőket Sellyei Gábor köszöntötte s borral kínálta, míg a BBQ-ételek felelőse Lukács László fogorvos volt, aki barátjával és kollégájával, Honfi Lászlóval együtt gondoskodott arról, hogy senki nem maradjon éhes ezen a szép nyári estén. Az ételkínálat másik, nem jelentéktelen része Sellyei-Cseh Ágnes nevéhez fűződött, amint azt szintén megtapasztalhatták a vendégek. Sáry Adrienn, aki jogász, ám fotósként is kiváló, a Sellyei Bor kertjében és bent az épületben, a vinotékában adott ízelítőt képeiből. A tárlat egyik részét, a mindennapi élet apró érzéseit közvetítő életképeket – ötletesen – a kertben lévő hatalmas fűzfa törzsén helyezték el. 

A kiállítás fekete-fehér képeket bemutató blokkot is tartalmazott
A kiállítás fekete-fehér képeket bemutató blokkot is tartalmazott
Fotó: Szijártó János/Napló

A kiállítás fekete-fehér blokkot is tartalmazott, amelyről Adrienn úgy nyilatkozott, hogy ez nála egy régi szerelem. Ezeken a felvételeken ugyanis a színek hiányában sokkal jobban lehet az érzelmekre fókuszálni, azokat megmutatni. A vinotéka külső falán és belül is számos remek, az élet szeretetét, szépségeit közvetítő fotót láthattak az érdeklődők. Adrienn meggyőződése, hogy a hétköznapi közös kis pillanatok a jövő apró kincsei lesznek, amiket érdemes gyűjteni. Ezt a gondolatot folytatva, a Művész bisztró-est résztvevői egészen biztosan gyarapították gyűjteményüket úgy a művészet, mint a gasztronómia terén, amihez Sellyei Gábor „stand-up"-os borkínálója teremtett igazán oldott hangulatot.

Jelentős érdeklődés övezte a a Művész bisztró est programját
Jelentős érdeklődés övezte a a Művész bisztró-est programját
Fotó: Szijártó János / Napló

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában