Érték a könyv, a gyermekfilm

2024.08.21. 08:00

Könyvtári tábor Aszófőn

A község könyvtára az elmúlt két évtizedben kiemelt figyelmet fordított a helyi gyerekek nyári szünidejének tartalmas eltöltésére az önkormányzat támogatásával. Az elmúlt néhány évben kimaradt nyári tábor idén újra megnyílt a könyvtári foglalkozásokat rendszeresen látogató gyerekek számára.

Jákói Bernadett

A tábor témáját ezúttal az 1974-ben bemutatott Keménykalap és krumpliorr című játékfilm szolgáltatta. Több szempont szerint dolgozták fel a gyerekek a filmbeli jeleneteket totó, szerepjátékok, bohócműhely, lufibohóc, kézműves-foglalkozások keretében, de volt bohócfelvonulás, hajókirándulás is, és ellátogattak a balatonfüredi gyermekkönyvtárba és a Bodorka látogatóközpontba is. Megnyílt a tábori Tikibár, ahol finom nyári koktélokat állíthattak össze a csapatok. 

Zsongi bohóc cirkuszi attrakciókkal szórakoztatta a táborozó gyerekeket 
Fotó: Jákói Bernadett

– A tábor célja az volt, hogy a Keménykalap és krumpliorr című film megismerése és értelmezése során ötven év távlatából is visszahozza a mai kor ifjúságának az akkori gyermekvilágot, azokat a gyerekszereplőket, akik éppen annyi idősek voltak, mint a táborozók – mondta el Nagy Annamária könyvtáros, a tábor szervezője. A gyerekek motivációs matricákat gyűjthettek a programokon való résztvételért a foglalkozások alatt feltett kérdésekből, illetve ösztönzést kaptak arra, hogy a film által nyújtott élményeket olvasmányos formában is átéljék. 

A hétnapos táborban két ukrán nemzetiségű, Veszprémben élő diák is részt vett a Dnipro Országos Ukrán Kulturális Egyesület jóvoltából. A táborzárás ünnepélyes záróceremóniáján valamennyi résztvevő és felnőtt segítő vidám összeállítású ajándékcsomagban részesült. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában